„Žvelgiant iš tos Bikfordo virvės, kuri jau buvo uždegta ir sėkmingai smilksta, perspektyvos, mes einame į krizę“, - lapkričio 12 dieną sakydamas kalbą tarptautinėje finansų konferencijoje, kurią organizavo didžiausias Rusijoje bankas „Sberbank“, pareiškė buvęs šalies finansų ministras.

A.Kudrinas pažymėjo manąs, jog reali vaistų nuo krizės kaina siekia nuo 2 iki 3 trilijonų dolerių (5,06 - 7,6 trln. Lt). Buvęs finansų ministras teigia, jog „kova už Graikiją“ pralaimėta, o šiuo metu kovojama dėl didesnių euro zonos ekonomikų likimo. Anot A. Kudrino, labiausiai tikėtina, jog dėl krizės euro zonos narių skaičius bet kokiu atveju sumažės.

„Pasaulis turi šansų sureguliuoti krizę, tačiau tokia galimybė labai nedidelė. Greičiausiai krizė išplis po kitus pasaulio regionus ir JAV. Mūsų realiai laukia du galimi scenarijai – labai menkas ekonomikos augimas arba nugrimzdimas į pakartotinę recesiją“, - pareiškė buvęs Rusijos finansų ministras. Jis mano, jog Rusijos padėtis šiuo atveju truputį palankesnė nei kitų išsivysčiusių šalių. Taip yra todėl, kad Rusija gali pasigirti sąlyginai nedidele valstybės skola ir gana solidžiais aukso ir valiutos rezervais. Vis dėl to Maskva taip pat susiduria su sunkumais dėl pastaruosius 10 metų vyraujančių mažų naftos kainų.

A.Kudrinas jau anksčiau ne kartą yra sakęs, jog nereikia atmesti naujos pasaulinės finansų ir ekonominės krizės tikimybės. 2011 metų birželį politikas kalbėjo apie 25 proc. tikimybę, jog užklups nauja krizė. Rudens pradžioje buvęs ministras naujos krizės tikimybės procentinę išraišką dar padidino.

Pasaulinė ekonominė krizė užklupo 2008 metų pabaigoje, sprogus nekilnojamojo turto kainų burbului. Nauja ekonominių problemų banga siejama su situacija euro zonoje, kuriai itin skaudžiai smogė krizė Graikijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją