"Pirmasis ketvirtis ir pirmasis pusmetis rodo, kad ir biudžeto surinkimo reikaluose neatsiliekame nuo planų, turiu omenyje mokestines pajamas", - antradienį interviu Lietuvos radijui sakė ministras pirmininkas.

Kalbėdamas apie vadinamąsias nemokestines pajamas, premjeras teigė, jog valstybinės įmonės dividendus turi pervesti pagal planą, siekiama, kad pajamos, suplanuotos iš žemės ir miško plotų pardavimo, būtų surinktos. Kita vertus, A. Kubilius pabrėžė norįs matyti greitesnį naujų darbo vietų kūrimąsi ir nedarbo mažėjimą, kad žmonės "neblogą ekonomikos būseną pajustų kasdieniame gyvenime".

"Tikiu, kad prie to dar bus grįžta rudenį Seime. Na, ir tikimės, kad tos problemos, audros ir rūpesčiai, kuriais gyvena ES pietinės valstybės, vadinamoji euro zonos krizė, neįsisiūbuos iki kokių nors nerimą keliančių dalykų, ir kad tai mūsų skaudžiau nepalies. Bet lyginant su 2008 metų pabaiga - 2009 metų pradžia, manau, kad šiuo metu esame geriau pasiruošę bet kokiems išmėginimams nei tuo metu", - sakė premjeras.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)