„Turiu pasakyti, kad kiek mums tenka matyti Gruzijos Vyriausybės pasiekimus pastaruoju laikotarpiu modernizuojant Gruzijos ekonomiką, tai yra tokių dalykų, kurių Lietuvoje mes galime tik pavydėti arba imti pavyzdį. Čia galėčiau paminėti vieną skaičių, kuris mums kelia labai didelį pavydą. Gruzija per paskutinius keletą metų Pasaulio banko „Doing business“ apžvalgoje sugebėjo nežinau iš kurios, gal 100-osios ar dar gilesnės vietos, pakilti į 11-ąją. Mes esame 26-oje vietoje. Tai reiškia, kad verslą plėtoti Gruzijoje yra lengviau negu Lietuvoje. Mes turime ambiciją patekti į pirmąjį dvidešimtuką ar penkioliktuką“, - po susitikimo su gruzinų kolega teigė A. Kubilius.

Jo tvirtinimu, Lietuvai taip pat įdomu, kaip Gruzijai taip puikiai pavyksta pritraukti užsienio investicijų. Tačiau A. Kubilius nekalbėjo, kokių pastangų žada imtis, kad Lietuvos verslo aplinka taptų palankesnė investuotojams ir vietos verslininkams.

Tačiau, pasak Lietuvos premjero, mūsų šalis irgi turi ko pamokyti - perduoti Gruzijai patirtį, kaip derėtis su Europos Sąjunga (ES). Kaip žinoma, Gruzija pastaruoju metu su ES siekia pasirašyti Asociacijos sutartį bei išplėstinį laisvosios prekybos susitarimą. Asociacijos sutartis laikoma svarbiu posūkiu šaliai, siekiančiai tapti ES nare.

Gruzijos premjeras N. Gilauris teigė, kad nors Lietuvos ir Gruzijos politiniai ryšiai yra puikūs, vis tik verslo bendradarbiavimas - gana vangus.

Svečias, be kita ko, teigė, jog gruzinai ypač remia Lietuvos krepšininkus ir linki jiems sėkmės. „Mes manome, kad iki šiol jie puikiai pasidarbavo. Aš ir visi Gruzijos žmonės remiame juos ir tikimės, kad būsimos varžybos bus sėkmingos, sėkmės jiems“, - teigė N. Gilauris.

Klausiamas, ar ES, jo nuomone, vaidina pakankamą vaidmenį užtikrindama, kad būtų laikomasi taikos susitarimo tarp Rusijos ir Gruzijos, kuris buvo pasiektas tarpininkaujant Prancūzijos prezidentui Nicolas Sarkozy, Gruzijos premjeras teigė, kad Šešių punktų susitarimas iš Rusijos pusės nėra vykdomas, tačiau ES esą daro viską, kas įmanoma.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją