"Turime matyti, kad artėjame prie Mastrichto kriterijų ir net infliacija gali būti atitinkanti Mastrichto kriterijus. Ekonomistai vėl pradeda prognozuoti mūsų galimybes 2014 metais jungtis prie eurozonos (...) Strategija mūsų išlieka ta pati, 2014 metais yra galimybė pasiekti ir tokį svarbų strateginį tikslą", - sakė A.Kubilius.

"Jei 2008 metų pabaigoje paveldėjome ekonomiką, visiškai nepasirengusią pasaulio krizės suvaldymui, išbalansuotą, su didžiulėmis išlaidomis, tai dabar, po ketverių metų ,atvedame ją prie eurozonos slenksčio sutvarkytą, subalansuotą, augančią, ir tuo galime didžiuotis, nepaisant to, kiek mus opozicija kritikuotų", - tikino premjeras.

Jis teigė, kad praėjusiais metais bendro vidaus produktas (BVP) išsaugo beveik 6 proc., o šiais metais planuojama, kad BVP augs 2,5 proc. Politikas taip pat aiškino, kad yra artėjama prie energetinės nepriklausomybės.

Jis išskyrė Visagino atominės elektrinės projektą. Ministro pirmininko teigimu, iki birželio pabaigos turi būti patvirtinta koncesijos sutartis Seime. Kovo pabaigoje energetikos ministras Arvydas Sekmokas sakė, kad Lietuvos ir būsimos strateginės investuotojos į naują atominę elektrinę - Japonijos ir JAV kompanijos "Hitachi -GE Nuclear Energy" derybos dėl koncesijos sutarties artėja prie pabaigos,

"Pastarųjų savaičių ar dienų žinios iš derybų eigos yra labai neblogos. Aišku, derybos konfidencialios, bet žiūriu į perspektyvą artimiausių savaičių su tvirtu optimizmu", - tikino ministras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)