„Vakarykštė premjero, finansų ministrė šypsosi, bet man šypsenos tai nekelia, ir kitų dalyvių viešai ir aktyviai vykdyta ir plačiai atspindėta Gedimino prospekto akcija, kurios pati mintis, aš manyčiau, kad yra pozityvi, jeigu ji buvo vykdyta ne iš politinei reklamai skirtų pinigų. Tačiau Administracinių teisės aktų pažeidimų kodekso 131 straipsnio 1 dalis numato, jog pėstiesiems draudžiama pereiti, eiti, stabdyti automobilius važiuojamojoje kelio dalyje. Ar jūs nemanote premjere, kad toks viešas savo veiksmų demonstravimas yra ne tik neteisėtas, bet toliau akivaizdžiai griauna ne tik teisinę sistemą, bet ir visus valstybės teisingumo pagrindus?“, - piktinosi partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Seime Dailis Alfonsas Barakauskas.

Jis tikino, kad sulaukė piliečių kreipimųsi, kurie buvo pasipiktinę Vyriausybės narių ir kitų akcijos dalyvių nedrausmingu vaikščiojimu per Gedimino prospektą.

„Tai, gerbiamas kolega, tvarka ir teisingumas bus. O noriu tiktai pastebėti, kad akciją organizavo ne Vyriausybė, ne ministrai, akciją organizavo Investuotojų forumas ir kitos verslo asociacijos, ir, aš manau, kad kitą kartą ir jūs prisidėsite, iš tikrųjų, prie panašios akcijos, siekiant, kad šešėlio Lietuvoje būtų mažiau“, - sakė premjeras.

„Jei buvo pažeistas įstatymas, man bus garbė sumokėti baudą, nes dalyvavimą šioje akcijoje laikau savo pilietine pareiga", - komentare teigė ūkio ministras Rimantas Žylius.

Trečiadienį iš ryto su sostinės Gedimino prospektu besikertančiose sankryžose žinomi šalyje verslininkai, Vyriausybės nariai, Mokesčių inspekcijos pareigūnai dalina skrajutes, kviečiančias kovoti su nelegaliu darbu, atlyginimais „vokeliuose" ir kontrabanda.

Pasak renginį organizavusio Investuotojo forumo, pilietine akcija „Šioje šalyje nėra vietos „šešėliui“, pavadinta pagal žinomą Holivudo kino filmą, siekiama dar kartą atvirai pademonstruoti, kokią žalą šešėlis neša visuomenei.

Administracinių teisės aktų pažeidimų kodeksas numato, kad „pėsčiųjų nepaklusimas kelių eismo reguliavimo signalams, važiuojamosios kelio dalies perėjimas arba ėjimas ja ten, kur draudžiama, taip pat asmenų, vairuojančių mopedus ir dviračius, važnyčiotojų ir kitų asmenų, kurie naudojasi keliais, nepaklusimas eismo reguliavimo signalams, kelio ženklų, ženklinimo reikalavimų, taip pat eismo tvarkos automagistralėse nesilaikymas – užtraukia baudą nuo 50 iki 100 litų.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (339)