Pasirašytos sutartys numato, jog G. Marcinkevičiaus valdomus akcijų paketus įsigyja likusiems grupės akcininkams priklausanti bendrovė „Bertona Holdings Limited“, rašoma pranešime spaudai.

Šalys susitarė neatskleisti jokių sandorio sąlygų, išskyrus patį jo faktą. „Bertona Holdings Limited“ taip pat praneša, jog kitiems verslo grupės akcininkams bus suteikta įstatymais numatyta pirmenybė įsigyti G. Marcinkevičiaus šiuo metu valdomas akcijas.

Vis dėlto portalui DELFI pateiktame G. Marcinkevičiaus komentare pabrėžiama, kad akcijos parduotos ne rinkos kaina.

„Akcijas iš manęs perėmė ne rinkos kaina. Nes Nerijaus Numavičiaus kontroliuojamos VP įmonių grupės įmonės užversdamos kaltinimais teismuose privertė taip pasielgti. Jaučiuosi labai prastai, tarsi išprievartautas, taip pat paaiškėjus Valstybinės mokesčių inspekcijos bendradarbiavimo su VP aplinkybėms, supratau, kad neturiu šansų kovoti - būsiu sudorotas“, – teigia G. Marcinkevičius.

„Nesu nustebęs tokiu jo sprendimu. Spaudimas milžiniškas, o jį atlaikyti tikrai nėra lengva ir paprasta. Tad tikrai suprantu jo asmeninius motyvus ir priežastis, nulėmusias būtent tokį jo pasirinkimą”, – sako VP grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius, G. Marcinkevičiaus brolis.

„Bertona Holdings Limited“ Lietuvos skyriaus vadovas Ignas Staškevičius teigė esąs nustebęs, kaip buvęs verslo partneris dabar vertina pastarąjį sandorį.

„Visų pirma tas sandoris vyko po to, kai mes, „Bertona Holdings“, gavo G. Marcinkevičiaus pasiūlymą raštu parduoti visas jam priklausančias akcijas. Pirmas pasiūlymas buvo liepos mėnesį. Paskui gavome kitą pasiūlymą. Paskui derėjomės dėl jų. Ir suderėta kaina yra didesnė negu pirminiame pasiūlyme, kurį pateikė G. Marcinkevičius.

Vėl gi kai buvo pasirašytos sutartys, tai šalys elgėsi savo valia ir kai Gintaras man spaudė ranką ir žiūrėjo į akis, tai sakė, kad sutartys jį tenkina ir jis yra dėkingas už tai, kad mes ją pasirašėme.

Taigi, man labai keista šiandieninė reakcija. Noriu pasakyti, kad jeigu jis persigalvojo arba nenori parduoti akcijų, tai yra jo teisė, jis turi tokią teisę ir mes tokią galimybę sudarysime ir gerbsime. Bet tada reikia taip ir elgtis.

Ir dar vienas dalykas yra, kad „Bertona Holdings“ neturi prieš jį ieškinių ir todėl negalėjo žadėti jų atsiimti. Apskritai sutartyje nėra kalbama apie jokius ieškinius ir jų atsiėmimą, kadangi Gintaras taip pat yra pateikęs ieškinių prieš grupės įmones, ir mes susitarėme tuos klausimus atskirti. Sandoriai sudaryti dėl akcijų pardavimo, o ne dėl susitaikymo bylose“, – DELFI sakė I. Staškevičius.

Kipre registruota bendrovė „Bertona Holdings Limited“ yra nuo 2009 m. veikianti grupės bendrovė, kurios misija yra įgyti ir valdyti smulkiuosius grupės įmonių akcijų paketus.

Ši bendrovė 2016 metais įsigijo Gintaro brolio Žilvino Marcinkevičiaus bei Mindaugo Bagdonavičiaus toje pačioje verslo grupėje turėtus akcijų paketus.

„Bertona Holdings Limited“ akcininkais ir galutiniais naudos gavėjais iki šiol yra 5 fiziniai asmenys: Nerijus Numavičius, Vladas Numavičius, Ignas Staškevičius, Mindaugas Marcinkevičius ir Gintaras Marcinkevičius.

M. Marcinkevičius yra įsivėlęs į teisminį ginčą su pagrindiniu grupės akcininkus Nerijumi Numavičiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)