„Mes keletą pastarųjų metų orientavomės į pirkimą, atnaujinimą ir perpardavimą gyvenamojo būsto, o dabar norime dalį pelno investuoti į ilgalaikį verslą, turtą – į ilgalaikę pastatų nuomą“, – BNS sakė „Ajus group“ valdybos pirmininkas Ignas Jomantas.

Pasak jo, pirmasis grupės prekybos centras turėtų būti pastatytas Klaipėdos Minijos gatvėje.

„Šiuo metu darome projektinius pasiūlymus, o statybų leidimą planuojame gauti iki šių metų galo. Statybas pradėti 2022 vasarį, o užbaigti iki liepos“, – sakė I. Jomantas.

Anot jo, investuoti būtent šioje vietoje nuspręsta, nes Minijos gatvėje, kuri yra viena iš arterinių miesto gatvių, trūksta prekybos centrų.

Pasak „Ajus group“ vadovo, čia planuojama pastatyti 3–5 tūkst. kv. metrų prekybos centrą, apie 70 proc. jo ploto atitektų pagrindiniam nuomininkui – didesnei parduotuvei, o trečdalis – nedidelėmis parduotuvėmis.

„Su visais didžiaisiais prekybos tinklais derybas esame pravedę, kol kas nenorėčiau įvardinti, nes vyksta kaip ir konkursas tarp trijų tinklų, kuris daugiau sumokės“, – sakė I. Jomantas.

„Investuosime nuo 3 iki 5 mln. eurų, viskas priklausys nuo to, ar pavyks dviejų aukštų centrą padaryti, ar ne. Jeigu neišeis tai – trys, jei pavyks – tai 5 mln. eurų“, – pridūrė jis.

Anot I. Jomanto, „Ajus group“ toje pat gatvėje svarsto statyti ir statybinių medžiagų prekybos centrą, o ateityje neatmeta galimybės statyti ir biurų centrą nuomai.

„Čia kol kas vizija, jei atsiras norinčių, mes įsigysime sklypą ir lygiagrečiai darysime analogišką maisto prekių centrui projektą. Pagal rinką matome, kad toks poreikis yra“, – teigė „Ajus group“ valdybos pirmininkas.

Nuo 2019 metų veikianti „Ajus group“ jungia septynias NT vystymo, pardavimo ir statybų įmones. Projektus grupė plėtoja Klaipėdoje, Palangoje, Šilutėje, Šventojoje, Druskininkuose ir Trakuose.

Šią vasarą iš „Lietuvos geležinkelių“ „Ajus group“ už 3,85 mln. eurų aukcione įsigijo poilsio bazę prie Baltijos jūros, į kurią papildomai investavusi apie 5 mln. eurų planuoja paversti prabangių namų kvartalu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją