Dėl Vievio paukštyno pliekiamasi vis smarkiau. Kai skolą bankui „Swedbank” perpirko „Vičiūnų” grupė, ietis surėmė ši įmonių grupė ir bendrovė „Kauno grūdai”.

Prieš mėnesį „Vičiūnų” grupės atstovai nuvyko į bankrutuojančio paukštyno Kurmaičių padalinį patikrinti už skolas įkeistų įrenginių ir dalies jų pasigedo.

„Tai – daugiau nei absurdas. Negali įranga būti dingusi, gal į kitą vietą perkelta”, – aiškino pernai dalį paukštyno akcijų įsigijusių „Kauno grūdų” vadovas Tautvydas Barštys.

Dėl įrangos dingimo „Vičiūnų” grupė septynių kreditorių vardu kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą dėl bankroto administratoriaus nušalinimo.

Skelbiama, kad bendrovės skolos kreditoriams siekė bemaž 54 mln. litų. „Kauno grūdai” pernai už 1 litą įsigijo 24 proc. tuomet dar mėginusio kapstytis iš finansinių bėdų paukštyno akcijų ir tapo jo operatoriumi.

Daugiausia – 23 mln. litų – paukštynas buvo skolingas bankui „Swedbank”. Šią skolą šiemet perpirko „Vičiūnų” grupė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją