Prekybos misiją į Airiją ir Didžiąją Britaniją praėjusią savaitę organizavo Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacija (LATIA) bei Lengvosios pramonės centras kartu su Lietuvos komercijos atašė Jungtinėje Karalystėje Alfredu Šlekiu, Anglijos kompanija "CROOME Gold Star Logistics" ir Lietuvos ekonominės plėtros agentūra.

Minėtą išvyką paskatino prieš tai buvusios trys sėkmingos prekybos misijos, pradėtos dar 1999 metais, bei daugelio Lietuvos įmonių pageidavimas, nes Airijos ir Jungtinės Karalystės verslininkų domėjimasis Baltijos šalių rinka nuolat auga. Šių šalių verslininkai ypač domisi lietuviškais siuvimo ir tekstilės gaminiais.

Kontaktų mugės vyko Dubline (Airija) ir Lydse (Jungtinė Karalystė), kuriame koncentruojasi britų tekstilės pramonė. Iš viso Lietuvai atstovavo 18 aprangos ir tekstilės įmonių, iš jų "Justima", "Kauno Baltija", "Lelija", "Nevėžis", "Šatrija", "Garlita", "Gija", "Sparta", "Linas" ir kitos.

Airija tekstilės ir siuvimo gaminių daugiausiai importuoja iš Jungtinės Karalystės. Į kontaktų mugę Dubline atvyko net 51 Airijos, į Lydsą - 36 britų kompanijų atstovai, iš jų garsių pasaulyje firmų "Matalan Retail ", "Arba Knitwear", "Alexandra " (visos Jungtinės Karalystės), "Heatons" (Airija).

Kiekvienai Lietuvos įmonei buvo surengti individualūs susitikimai su Airijos ir Jungtinės Karalystės verslininkais, atsižvelgiant į jų pageidavimus. Kiekvienas dalyvis turėjo po 10-32 tokių susitikimus, o iš viso įvyko apie 500 kontaktų. Daugelis šių šalių firmų dar nedirba Lietuvoje ir pageidauja čia pradėti savo veiklą. Didžiausią paklausą pelnė megzti ir trikotažiniai gaminiai.

Lietuvos gamintojai taip pat aplankė didžiausią drabužių ir avalynės parodą Dubline "Futura Fair". Joje jie susipažino su Airijos drabužių ir tekstilės rinka, mados tendencijomis, galimybėmis užmegzti ryšius.

LATIA atstovai taip pat susitiko su Airijos madų pramonės federacijos, Šiaurės Airijos tekstilės ir aprangos asociacijos, Jungtinės Karalystės regionine tekstilės asociacijos EMTEX nariais. Buvo aptartos tolesnio bendradarbiavimo perspektyvos, būsimų prekybos misijų organizavimas bei galimybės surengti Airijos ir Jungtinės Karalystės verslininkų misijas į tarptautinę parodą Vilniuje "Baltijos tekstilė ir oda", įvyksiančią rugsėjo mėnesį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją