„airBaltic“ valdyba kartu su „J.P. Morgan“ ir „SEB“ susitiko su investuotojais visose trijose Baltijos šalių sostinėse bei Londone, Frankfurte, Ciuriche, Ženevoje ir Helsinkyje.

„Tai istorinis žingsnis mūsų oro linijoms – mes ne tik išleidome didžiausią emisiją Latvijos istorijoje, bet tapome pirmosiomis Centrinės ir Rytų Europos oro linijomis, kurios pateko į tarptautines kapitalo rinkas su euroobligacijų pasiūlymu. Investuotojai aiškiai parodė, kad „airBaltic“ strategiją jie laiko brandžia ir stipria. Mes tęsime augimo strategiją, pristatytą mūsų verslo plane „Destination 2025“. Emisijos pagalba mes ženkliai sustiprinsime savo likvidumą ir toliau investuosime į savo lėktuvų parką“, – pranešime cituojamas Martinas Gaussas, „airBaltic generalinis direktorius.

Kaip praneša bendrovė, 5 metų trukmės 200 milijonų eurų obligacijų emisija turės fiksuotas metines 6,75 proc. palūkanas. Obligacijų apmokėjimas numatomas liepos 30 d. Obligacijos bus įtrauktos į „Euronext Dublin“ vertybinių popierių biržą.

„airBaltic“ pasirinko „J.P. Morgan“ kaip pasaulinį koordinatorių, o kartu su „SEB“ – kaip bendruosius jos obligacijų programos ir pardavimo partnerius. Pagrindinis teisinis „airBaltic“ patarėjas Anglijos teisės klausimais buvo „Dentons“, bet dėl Latvijos jurisdikcijos klausimų kompaniją konsultavo „Cobalt“. Anglijos teisės klausimais „J.P. Morgan“ ir „SEB“ kompanijas konsultavo „Linklaters“.

„airBaltic” – 1995 m. įkurta akcinė bendrovė, vykdanti skrydžius daugiau nei 80 krypčių.