Atlikę tyrimus, muitininkai importuotojams nurodė, kad amonio salietra, perkama iš Rusijos bendrovės „Dorogobuž“, turėjo būti klasifikuojama kitaip dėl didesnio nei 80 proc. amonio nitrato kiekio (jei jis viršija, taikomi antidempingo muitai), todėl ji apmokestinama 42,8 euro už toną mokesčiu.

„Agrokoncerno“ direktorius Edgaras Šakys nurodė, kad klausimai apie galbūt apmokestintintas trąšas yra susiję su „visomis įmonėmis, veikiančiomis trąšų sektoriuje“, todėl siūlė kreiptis į asociaciją.

Iš Rusijos kompanijos amonio salietrą taip pat importuoja Agrochemijos paslaugų centras, „Kauno grūdai“, „Linas agro“, „Scandagra“ ir kitos įmonės.

BNS primena, kad R. Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“ yra vienas didžiausių trąšų importuotojų. Seimo opozicija įtaria, kad jos importuojamos apeinant ES antidempingo muitus. Konservatoriai siūlė Seime steigti specialią komisiją, kuri išsiaiškintų „trąšų reikalus“, bet Seimas tam nepritarė.

Ūkio ministerija taip pat yra parengusi „trąšų“ įstatymą, jis dar derinamas su institucijomis.

Liepos pradžioje iš pareigų pasitraukė Muitinės departamento generalinis direktorius Arūnas Adomėnas – jis perkeltas į žemesnes pareigas departamente.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)