"Agrobalt 2000" medaliais antradienį Lietuvos parodų centre "Litexpo" apdovanota mėsos perdirbimo bendrovė "Biovela" už virtas kepamąsias dešreles su porais, "Žemaitijos pienas" - už jogurtą, "Makvela" - už silkių filė su grybais, "Stumbras" - už "Prezidento" degtinę, "Pieno žvaigždės" - už rauginto pieno gėrimą "Ūpas", kooperatinė bendrovė "Vaisių sultys" - už šaltalankio sultis, "Vilniaus mėsos kombinatas" - už rūkytą stumbro mėsą, "Baltijos mineralinių vandenų kompanija" - už mineralinį vandenį "Tichė", "Šilutės rambynas" - už fermentinį sūrį "Tauras".

Vienas medalis tradiciškai skirtas veislinių gyvulių augintojams - Panevėžio rajono Smilgių žemės ūkio bendrovė apdovanota už veislinę paršavedę Liūtę su paršiukais.

Šiemet pirmą kartą medaliu apdovanotas etikečių ir įpakavimo taros gamintojas - jį pelnė bendrovė "Mėlynoji uoga" už ekologiškai švarią pintą ir kaltą medinę tarą. Tuo siekiama atkreipti gamintojų dėmesį ne tik į produktų kokybę, bet ir į jų pateikimą vidaus ir užsienio rinkai.

Bendrovė "Laumetris" apdovanota už priešsėjinio dirvos įdirbimo agregatą "KLS-4,0".

Apdovanojimus taip pat gavo Latvijos bendrovės "Spilva" (už padažą picoms) ir "Latvijos balzams" (už brendį "Bonapart Premium") bei Estijos įmonė "Voru Juust" (už sūrį "Atlet").

"Agrobalt 2000" medalio konkursas rengiamas jau penktus metus iš eilės. Jis skirtas skatinti Baltijos šalyse gaminamų maisto prekių ir žemės ūkio technikos kokybę.

Šiemet dėl medalių varžėsi 90 maisto pramonės ir 7 įpakavimo bendrovės, po 2 veislinių gyvulių augintojus ir agrotechnikos gamintojus.

Už geriausią prekių ženklinimą brūkšniniu kodu apdovanotos įmonės "Vilniaus degtinė", "Alita", "Panevėžio pienas", "Mėsa", "Notomas" bei "Suslavičius ir partneriai".

Parodoje "Agrobalt 2000" - 680 dalyvių iš 30 pasaulio šalių. Baltijos ir NVS šalims atstovauja 297, Lietuvai - 254 dalyviai.

Žemės ūkį parodoje reprezentuoja 22 proc. dalyvių, maisto produktus - 33 proc., perdirbimo pramonę - 22 proc. ir asociacijas bei politines institucijas - 12 procentų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją