Vokiečių sporto prekių gigantė mano, kad augant 1,1 mlrd. žmonių populiacijai (manoma, kad per ateinantį dešimtmetį Indija aplenks Kiniją ir taps didžiausia šalimi pasaulyje pagal gyventojų skaičių), atsirado puiki proga įtikinti Indijos kaimų gyventojus iškeisti tradicines šlepetes, kurios dabar gaminamos iš plastiko, į batus, pažymėtus vienu iš garsiausių prekės ženklų.

Idėją įkvėpė Mohammadas Yunusas, „Grameen“ mikrofinansų banko Bangladeše įkūrėjas, gavęs Nobelio premiją, tačiau kompanija dabar mano, kad planas pardavinėti pigiausius pasaulyje sportbačius bus sėkmingesnis Indijoje.
Ši 1 dolerio sportbačių idėja yra naujausia populiarėjanti tendencija, kai skurdieji pasaulio gyventojai traktuojami kaip potencialiai pelninga rinka, o ne kaip išmaldos prašytojai.

Pastaraisiais metais kelios mobiliųjų telefonų kompanijos, tokios kaip „Vodafone“ ir „India's Reliance“ sulaukė didelės sėkmės, pardavinėdamos pigius mobiliuosius telefonus rikšoms ir gatvės prekiautojams visoje Indijoje, o „Tata“, kuriai priklauso „Jaguar Land Rover“, pradėjo gaminti pigiausią pasaulyje automobilį.

„Tata Nano“ buvo pradėta gaminti kaip pigiausia pasaulio mašina, kainuojanti šimtą tūkstančių rupijų (mažiau nei 5 tūkst. Lt).
Kompanija vadovavosi pigiausio Indijos vandens filtro ir pigiausių apartamentų modeliu.

„Adidas“ ketino šią akciją pradėti Bangladeše, tačiau po to, kai bandomasis projektas šioje šalyje pasirodė nuostolingas, perkėlė jį į Indiją. Kompanijos vadovas Herbertas Haineris pasakė, kad Bangladeše šią idėją įgyvendinti sutrukdė dideli importo mokesčiai ir tai, kad kompanija šalyje neturi savo atstovybės.

Jis tikisi, kad „Adidas“ antrinė bendrovė „Reebok“ padės užtikrinti žemas gamybos ir platinimo sąnaudas Indijoje. Jis neabejoja, kad Indijoje kompanija gali pardavinėti sportbačius už 1 dolerį ir vis tiek gauti pelną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją