„Vertinu akcininkų ir valdybos man parodytą pasitikėjimą vadovauti „Achemai“ šiuo atsakingu laikotarpiu. Kartu su „Achemos“ valdybos bei vadovybės komanda daugiausia dėmesio skirsime bendrovei iškeltiems strateginiams ir investiciniams tikslams įgyvendinti“, – sakė R. Žadeika.

R. Žadeika yra mirusio didžiausio „Achemos" akcininko Bronislavo Lubio žentas.

Gamyklos generalinio direktoriaus pareigas ir toliau eis Ramūnas Miliauskas.

Iki šių metų gegužės „Achemos“ valdybos pirmininko pareigas ėjo Valdemaras Vareika, kuris pasitraukė iš koncerne užimamų pareigų.

Romualdas Žadeika
Bendrovė nurodo, kad R. Žadeika „Achemos grupėje“ dirba nuo koncerno susikūrimo. Vilniaus universitete teisės magistro kvalifikacinį išsilavinimą įgijęs R. Žadeika daugelį metų dirbo Kauno miesto prokuratūroje, vėliau užsiėmė advokato praktika. 2005 m. tapo koncerno „Achemos grupė“ teisės reikalų direktoriumi, vėliau ėjo teisės ir bendrųjų reikalų direktoriaus pareigas, o šių metų gegužę buvo paskirtas eiti koncerno generalinio direktoriaus pareigas.

„Achema“ priklauso koncernui „Achemos grupė“, vienijančiam daugiau kaip 50 Lietuvoje ir užsienyje veikiančių bendrovių, kurių veikla apima gamybos, krovos ir logistikos, energetikos, prekybos, apgyvendinimo ir sveikatinimo bei kitas sritis.

DELFI primena, kad jau anksčiau skelbta, jog vasaros sezono metu „Achema“ sustabdė dalį gamybos, nes gaunamų rusiškų dujų kaina neleidžia gaminti trąšų pakankamai konkurencinga kaina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)