Pasak B. Daškevičienės, informacija dėl darbo grafikų nuolat kinta, o tikslios darbo sąlygos turėtų paaiškėti rugsėjo 5-ąją.

„Dabar bus stabdomas pirmas amoniako cechas, jį sustabdžius paaiškės darbo grafikas. Kol kas sunku pasakyti – gal stabdymas ilgiau truks, gal dar kas nors keisis, gal staiga dar ką nors nuspręs: ši informacija nuolat kinta, iki rugsėjo 5-osios turėtų būti sudėliota viskas, bus faktai, o dabar žmonės pasimetę, nes vieną dieną sakoma taip, kitą – kitaip“, – BNS ketvirtadienį sakė B. Daškevičienė.

Jos teigimu, dėl prastovų mažėsiant darbuotojų pajamoms, dalis jų rimtai svarsto galimybę išeiti iš darbo.

„Patys darbuotojai rašo prašymus išeiti iš darbo, jie ateina konsultuotis, kaip išeiti geresnėmis sąlygomis, jaunimas tikrai jau pavargo. Taip nebus, kad jie prašymus šiandien iš karto padės, darbuotojai, gali būti, kad išeis pirmiausiai į prastovas ir atbuvę jose 30 dienų nuolat ar 45 dienas pertraukiamai darbo santykius nutrauktų dėl svarbių priežasčių, kaip numato Darbo kodeksas. Žmonės patys vertina, kokios jų laukia perspektyvos ir priima sprendimus atsižvelgdami į tai, kas jiems naudingiau“, – kalbėjo B. Daškevičienė.

„Achema“ skelbė, kad laikinai sustabdžius veiklą dalis darbuotojų bus išleista į prastovas pusei mėnesio, dalis – mėnesiui, jiems numatoma mokėtis 40 proc. vidutinės algos dydžio išmokas.

„Achemos“ vadovas Ramūnas Miliauskas anksčiau patvirtino, kad maždaug 5 proc. darbuotojų planuojama atleisti.

„Sodros“ duomenimis, bendrovėje dirba apie 1250 darbuotojų

Preliminariai planuojama, kad įmonė nedirbs iki gruodžio, tačiau gali būti reaguojama į pokyčius dujų ir trąšų rinkose.

Prieš savaitę bendrovė paskelbė, kad rekordinės dujų kainos tiesiogiai lemia produkcijos savikainą, o jos gaminamų trąšų kainos tampa nekonkurencingos, palyginti su JAV ir Rusijos gamintojų produkcija, todėl gamyba neapsimoka.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją