„Mes anksčiau ar vėliau pasieksime savo tikslą pasirašyti kolektyvinę sutartį. Kviečiu toliau negrįžti į darbą, streikas yra neterminuotas“, – mitinge sakė Birutė Daškevičienė.

Jos duomenimis, iki šiol jau streikavo jau daugiau nei 300 žmonių, tačiau jų skaičius dar gali didėti.

„Šiandien keičiasi pamaina, prisijungia nauji žmonės, vėliau žinosime tikslesnį skaičių. Vadovas pateikia mažesnius skaičius, nes jis pasako tik atskiros pamainos darbuotojus“, – sakė B. Daškevičienė.

„Achema“ penktadienį ryte skelbė, kad streikuoja 98 darbuotojai.

Bendrovės generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas mitingą pavadino politiniu šou, kuriuo siekiama gauti dėmesio.

„Vertiname jį kaip politinį šou, tam tikriems su gamykla nesusijusiems asmenims siekiant gauti žiniasklaidos dėmesio ir pasididinti savo žinomumą visuomenėje. Mes šiame renginyje nedalyvaujame, o dirbame, kad užtikrintume veiklos ir gamybos procesus bendrovėje“, – pranešime teigė jis.

Bendrovės profsąjungos organizuotame mitinge dalyvauja apie du šimtai žmonių. Tarp dalyvių yra įvairių darbuotojų teises ginančių organizacijų atstovų.

„Darbuotojų reikalavimus ignoruojantys vadovai atspindi visų Lietuvos darbdavių požiūrį“, – sakė mitinge dalyvaujanti Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovė Inga Ruginienė.

„Achemos grupei“ priklausančios Klaipėdos uosto krovos kompanijos „Klasco“ dokininkų sąjungos pirmininkas Romas Liaudanskis patvirtino, kad iš uostamiesčio į Jonavos gamyklą streiko metu dirbti atvyko bendrovės darbuotojų.

„Čia dirba keturi mūsų dokininkai, žmonės susigundė pasiūlytais trigubais atlyginimais, SPA procedūromis. Gėda dėl jų. O gal juos privertė“, – mitinge kalbėjo R. Liaudanskis.

Apie tai, kad tęsiantis neterminuotam streikui, jos veiklai užtikrinti pasitelkiami darbuotojai iš „Klasco“, penktadienį ryte sakė ir B. Daškevičienė. Tačiau įmonės atstovai tai neigė.

Palaikymo mitingas truko apie valandą.

Palaikymą streikuojantiesiems šią savaitę taip pat pareiškė tarptautinės darbuotojų teisių gynimo organizacijos.

„Achemos“ profesinės sąjungos inicijuotas neterminuotas „Achemos“ darbuotojų streikas prasidėjo antradienį ryte, reikalaujant bendrovės vadovybės pasirašyti dviejų metų trukmės kolektyvinę sutartį, kuri numatytų naujas darbo apmokėjimo sąlygas. Streikuoti žadama, kol darbdavys sutiks įvykdyti šį reikalavimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją