Grupė pernai uždirbo 5,2 mln. eurų pelno iki mokesčių (2019 metais pelnas siekė – 2,4 mln. eurų).

Bendrovės teigimu, jai pavyko išlaviruoti COVID-19 pandemijos akivaizdoje: trūkstant produktų ir padidėjus paklausai rinkoje, jos darbuotojai užtikrino stabilų elektronikos įrenginių tiekimą, skyrė dėmesį atsinaujinimui, naujų verslo krypčių paieškoms ir jų vystymui.

Anot direktoriaus Žymanto Baušio, pernai buvo baigtas strateginis išėjimą iš Rytų rinkų – pardavė Baltarusijoje veikusią įmonę ir tai leido koncentruotis į namų rinkas Baltijos šalyse.

Pajamos Baltijos šalyse siekė 27 proc., padidinta užimama rinkos dalis.

„Didžiausią augimą pasiekėme svarbiausiose informacinių technologijų prekių kategorijose: planšetinių ir nešiojamųjų kompiuterių, monitorių bei spausdintuvų. Taip pat net tris kartus padidinome savo rinkos dalį smulkios buitinės technikos kategorijoje, kurios sparčius pokyčius lėmė robotų dulkių siurblių paklausa“, – pranešime cituojamas Ž. Baušys.

Kaip vieną iš ypač sėkmingai įgyvendintų projektų praėjusiais metais, direktorius akcentuoja bendrovės darbą su „Xiaomi“ Baltijos šalyse.

Ž. Baušio teigimu, 2021 metais pradėtas naujos sandėlio valdymo sistemos diegimo projektas – jį įgyvendinus, planuojama dar efektyviau ir sklandžiau teikti paslaugas visiems partneriams.

Visoje „ACC Distribution“ grupėje Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje pernai dirbo 245 darbuotojai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)