„Gal kadencijai baigiantis bus ir 1700 Lt“, - pusiau juokais žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Anot jo, socialinėje srityje Vyriausybė nusiteikusi neskubėti su globos išmokų, „vaiko pinigų“ ir kitų išmokų atkūrimu.

„Bus sudaryta darbo grupė, svarstys šitą klausimą. Ateinančiais metais tikrai tų sprendimų nepriimsime“, - teigė paskirtasis premjeras. Anot jo, ta pati taisyklė galioja ir sumažintoms pensijoms.

Euro įvedimą socdemų Vyriausybė planuoja 2015 m. „Bet gali atsitikti taip, kad pasistengsime eurą įsivesti kartu su Latvija“, - pridūrė A. Butkevičius.

Dėl Visagino atominės elektrinės projekto ir branduolinės energetikos apskritai paskirtasis premjeras teigė negalintis atsakyti – atsisakys Lietuva atominių ambicijų, ar ne.

Įtaria legalizuotą mokesčių nusukinėjimą

Naujoji valdžia žada mažinti darbo pajamų apmokestinimą ir daugiau mokesčių gauti iš kapitalo. Klausiamas, kaip tai darys, A. Butkevičius teigė pastebėjęs galimą mokesčių nusukinėjimo schemą, kuomet verslas naudojasi atsivėrusiomis įstatymo spragomis.

„Bus atidžiau nagrinėjamos, pavyzdžiui, pelno apskaitos tam tikros peripetijos. Kažkada, ne per seniausiai, buvo priimtas įstatymas, kuriame yra numatyta, kad verslas, kuris turi keletą arba daug įmonių, gali konsoliduoti pelną. (...) Mes dabar atliksime analizę, ar nėra specialiai daroma, sukuriant tam tikras nuostolingas įmones, parodomas didžiulis nuostolis, o kita veikla, vystoma kitoje įmonėje, duoda didžiulį pelną, ir kada konsoliduoji pelną per visas tas įmones, parodai, kad bendras konsoliduotas pelnas yra neapmokestinamas“, - aiškino paskirtasis premjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (536)