Rajono politikai teigia tokiu būdu skatinantys verslininkų investicijas į Tauragę. Esą įrengus gamtinių dujų trasą, kuria Tauragę pasiektų gamtinės dujos, rajonas taptų patrauklesnis verslo plėtotojams, sulauktų daugiau norinčiųjų šiame mieste kurti verslą, rašo „Lietuvos žinios“.

„Šie pinigai iš tiesų skirti investicijoms pritraukti ir darbo vietoms kurti, nes bendrovė yra įsipareigojusi sukurti 40 naujų darbo vietų ir jas išlaikyti bent penkerius metus“, – sakė Tauragės rajono meras Sigitas Mičiulis. Jis pabrėžė, kad pažadėtos darbo vietos bus kuriamos kaime ir daugiausia – jaunimui.

Rajono meras teigė, kad iš viso ateinančių investicijų į dujotiekio tiesimą vertė sieks 2 mln. eurų, o savivaldybė prisideda tik nedidele lėšų dalimi.

Kiti vietos verslininkai neslėpė nerimo, kad toks savivaldybės tarybos elgesys gali sukurti ne itin gerą precedentą.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė nesiryžo vienareikšmiškai vertinti Tauragės rajono tarybos sprendimo.

„Man neteko girdėti, kad kuri nors šalies savivaldybė savo biudžeto lėšomis paremtų ne smulkiąją, o, manau, pelningai dirbančią įmonę“, - sakė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)