ABB ir elektros perdavimo bendrovė "Lietuvos energija" trečiadienį Vilniuje pasirašys sutartį dėl Šiaulių rajono Aukštrakių elektros pastotės statybos ir įrengimo. Visiškai nauja pastotė užtikrins elektros energijos tiekimą naujiems Šiaulių miesto nuotekų valymo įrenginiams, buitinių atliekų sąvartynui bei pavojingų atliekų perdirbimo įmonei "Toksika".

55 proc. projekto vertės finansuos Švedijos Vyriausybė, likusią dalį - lygiomis dalimis "Lietuvos energija" ir bendrovė "Šiaulių vandenys", BNS pranešė "Lietuvos energijos" atstovė spaudai.

Tai pirmoji tokios didelės apimties "Lietuvos energijos" ir jos partnerės ABB sutartis. Švedijos bendrovė naująją pastotę pastatys ir visiškai įrengs.

"Šiaulių vandenų" direktorius Ričardas Valskis BNS sakė, kad Švedijos vyriausybė, kuri finansuoja apie pusę pusę naujų valymo įrenginių statybos vertės (apie 11,7 mln. litų, dar 15,5 mln. litų skyrė Lietuvos Vyriausybė), sutiko iš dalies finansuoti ir pastotės statybą, kuriai pritrūko pinigų.

Šiaulių nuotekų valymo įrenginių, kaip ir Kauno, Vilniaus, Palangos ir Klaipėdos, statyba pripažinta prioritetine ir yra vienintelė dar nebaigta. Ją baigti numatoma maždaug po metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją