„R. Šimašiaus pristatyta metinė Vilniuje nuveiktų darbų ataskaita yra tas pats, kas pasigirti, jog kas ryta valaisi dantis, kas ir taip turi būti savaime suprantamas dalykas. Ataskaita rodo, kad miestas prarado viziją, ambicijas ir energiją, toji vizija – tokia kukli, kad miesto valdžia į ją įtraukė net ne savo projektus: Vyriausybės inicijuotus projektus ar vaikų renginius ir pan. Per metus neparengta jokių stiprių investicinių projektų“, – dabartiniam merui bandė įgelti rudenį Seimo rinkimuose žadantis dalyvauti A. Zuokas.

Primename, kad pirmadienį vykusioje R. Šimašiaus spaudos konferencijoje meras didžiavosi, kad per metus Vilniuje buvo sukurta 6 tūkst. gerai apmokamų darbo vietų, rengiamas miesto judumo planas, 9 proc. sumažėjo šildymo sąskaitos, skaidrumo įnešta į savivaldybės valdomų įmonių valdymą bei kiti darbai.

A. Zuokas, sprogdindamas balionus su nuveiktų darbų pavadinimais, kritikavo viską: nuo naujų autobusų įsigijimo iki darželių, oranžinių dviračių ir savivaldybės finansų.

Buvęs sostinės meras kritikavo, kad nepaisant R. Šimašiaus pirmadienį išsakyto darbo apie sumažintą savivaldybės biudžetą ir papildomą taupymą Vilniaus miesto savivaldybės skola per metus padidėjo 7 mln. eurų, o pradelstos skolos padidėjo 31 mln.

Rinkimams į Seimą su partija besiruošiantis politikas paminėjo ir oranžinius dviračius. Pasak jo, šiemet turėjo papildomai atidaryta apie 12 terminalų (Antakalnyje, dalyje Žvėryno, prie Vingio parko), tačiau savivaldybė to neįgyvendino.

Užsiminta ir apie Vilniaus technologijų parką Sapiegų parke.

„Šių metų balandžio mėnesį turėjo jau įsikelti pirmi startuoliai. Tai, kad įsivelta į politines diskusijas... Ir tik dėl visuomenės spaudimo valdžia nesustabdė šio projekto ir darbai nusikėlė pusmečiui“, - kalbėjo buvęs sostinės meras.

Pasak jo, neįtikinamai jam skambėjo ir R. Šimašiaus džiaugsmai dėl tvarkomo Neries krantinės: „Ji nusipelno daugiau nei kosmetinio tvarkymo ir trinkelių pakeitimo. Buvo projektas, kaip Vilniui sugrąžinti upę. Projektas buvo suderintas su atitinkamomis institucijomis, reikėjo tik tai teikti paraišką valstybiniam finansavimui“.

A. Zuokui užkliuvo ir sostinėje paskutiniu metu padidėjusios automobilių spūstys.

„Neįtikėtina. Nors gyventojų skaičius nedidėjo ir, kaip rodo, transporto srautai jie ir nepadidėjo, bet šiandien, kaip niekad, vilniečiai kankinasi tverdami kamščius. Padarėme užklausą – ką išsiaiškinome: pakeistas šviesoforų reguliavimo laikas ir išderinta sistema“, – tvirtino politikas.

Palietė jis ir darželių klausimą, teigdamas, kad negauna atsakymo, kiek papildomų vietų darželiuose padėjo sukurti 100 eurų skyrimas šeimoms.

Jo nuomone, nedaug. Vis dėlto R. Šimašių kritikuojantis A. Zuokas pripažino, kad ši nauja tvarka visgi daliai vilniečių atpigino vaikų darželių paslaugą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)