Kaip vertina šį akcininkų konfliktą ir paskelbtą informaciją apie mokestines nepriemokas, A. Sysas dėstė per „Žinių radijo“ laidą „Pozicija“.

„Aš užeinu į „Maximą“, apsiperku, bet apie karą jų negalvoju. Manau, kad čia kaip šeimoje, verslo struktūroje kur daug akcininkų, visada yra tam tikrų ginčų. Galbūt rinkų užėmimas ar atsikovojimas? Aš tolimas nuo vidinių „Maximos“ savininkų peripetijų“, - kalbėjo politikas.

Tačiau jis pridūrė manantis, kad į paskelbtą informaciją reaguoja Valstybinė mokesčių inspekcija ir įmonių grupę stebi.

„Gal reikėtų priminti, kad „Maxima“ viena pirmųjų pasitraukė iš Lietuvos ir įkūrė savo būstinę berods Olandijoje ir ten mokesčius moka, ten jie mažesni“, - kalbėjo A. Sysas.

Paklaustas, ar tai verčia politikus susimąstyti apie mokesčių politiką, A. Sysas atsakė, kad valdžia apie mokesčius mąsto visą laiką, bet nepamirštama, kad ir Lietuvoje gyvenantiems žmonėms reikia mokėti atlyginimus, pensijas ir visas kitas išmokas, o tam reikalinga surinkti mokesčių.

„Kas bus, jei visi verslininkai išvažiuos? Aš manau, kada agituojama vienus būti patriotais, o kiti gali jais nebūti, arba būti, sėdėdami kitos šalies mokestinėje sistemoje, na, man šiek tiek moraliniai dalykai...“, - kalbėjo A. Sysas pertrauktas klausimo, ar mano, kad „Vilniaus prekybos“ grupė nėra patriotai. Tuomet politikas paaiškino, kad jie - „savotiški patriotai“.

„Aš galvoju, kad jeigu mes kuriame geresnę Lietuvą visiems, tai čia visi turi susitelkti ir dirbti, o ne kritikuoti valdžią, ar dar ką nors mokant mokesčius kitai šaliai. Čia jų vidinis reikalas, duok Dieve, kad viskas būtų gerai, nenoriu skaičiuoti kitų pinigų, bet, elementariai, mokestinė sistema Lietuvoje yra pati lengviausia kapitalui, tai įrodo Europos statistikos biuro „Eurostat“ duomenys. Man labai keista, kodėl iš Lietuvos bėgama, nes pagal kapitalo apmokestinimą Lietuva yra mažiausiai apmokestinta šalis“, - tikino politikas.

Visgi, jis pripažino, kad Lietuvoje yra kitų mokesčių, kurie nebūtinai yra mažesni nei, pavyzdžiui, netolimoje Estijoje.

DELFI skelbė, kad investuotojams Estija yra patraukli dėl kitaip reglamentuojamo pelno apmokestinimo: Estijoje pelno mokesčio nereikia mokėti įmonei uždirbus pelną, o mokesčiai skaičiuojami tik tuomet, kai pelnas yra išmokamas akcininkams. Lietuvoje yra kitaip: mokamas ir pelno mokestis, ir jį išmokant akcininkams, apmokestinti dividendai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)