„Profesijos pasirinkimas yra vienas didžiausių iššūkių, su kuriuo susiduria jaunas žmogus, rinkdamasis gyvenimo kelią po mokyklos baigimo. Todėl įvairių sričių specialistų dalyvavimas profesinėje savanorystėje, dalinimasis profesine patirtimi su jaunąja karta yra nepaprastai prasminga veikla“, – ketvirtadienį profesinės savanorystės iniciatyvos „Kam to reikia?!“ metiniame renginyje sakė A. Pabedinskienė.

Gyventojų įsitraukimas į savanorišką veiklą – svarbus Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) uždavinys ir vienas prioritetų įgyvendinant 2014-2020 m. nacionalinę strategiją.

„Savanorystė sudaro galimybę kiekvienam panaudoti savo žinias ir patirtį, realizuoti savo pomėgius, susirasti naujų draugų, tapti reikalingam kitiems, įsitraukti į aktyvią veiklą ir dalyvauti visuomenės gyvenime, keičiant jį pagal bendruomenės poreikius. Kartu savanorystė ugdo pilietiškumą, padeda įgyti vertingų įgūdžių, puoselėja visuomenės vertybes, teikia ekonominę ir politinę naudą“, – teigė ministrė.

Profesinės savanorystės projektas „Kam to reikia?!“ yra tarpininkas tarp verslo profesionalų, norinčių dalintis savo patirtimi, bei mokyklų, siekiančių jaunajai kartai suteikti reikiamų žinių. Tai – gyvosios teorijos pamokos, kurių metu praktikai įtraukiami į profesinę savanorystę mokyklose, o moksleiviai skatinami kurti, mokytis ir tikėti savimi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)