„Taip, A. Guogos paramos ir labdaros fondas yra priėmęs visus aktyvus, kuriuos turiu Lietuvoje – savo akcijų, savo verslų. Šiandien asmeniškai jokio intereso jau neturiu“, – trečiadienį Lietuvos žurnalistams Briuselyje sakė jis.

Klausiamas, koks tikslas ne pelno siekiančiam fondui perduoti pelno siekiančias įmones, politikas teigė, kad fondui reikia pajamų, todėl dalis verslų gal bus parduoti. Iš to gavus pajamų, jos bus investuotos į Lietuvos ateitį, jaunus žmones, įvairius projektus.

„Mano tikslas yra klestinti Lietuva, geresnė Lietuva, dėl to aš tai ir darau“, – sakė A. Guoga.

Tiesa, A. Guoga neatskleidė, kas yra jo verslo pirkėjai ar kokia dalis verslų bus parduota, jis pasiūlė šios informacijos kreiptis į fondą. Fonde sprendimus priims nepriklausoma stebėtojų taryba, kurioje paties A. Guogos nebus. Be to, pasak EP nario, jo verslų rezultatai vis gerėja, todėl šiuo metu yra pats geriausias momentas likti be verslų Lietuvoje.

„Tie žingsniai tų tikrai didingų žmonių, kurie atidavė beveik visą savo turtą būtent labdarai, inovacijoms, manau, kad gali mus visus paskatinti, nes visi suprantame, kad pinigų su savimi neišsineši, ir jeigu juos galime pozityviai panaudoti Lietuvos labui, tai, man atrodo, yra tie pinigai labai prasmingai uždirbti. Visiems yra atsakomybė ne tik uždirbti pinigus, bet ir juos labai prasmingai, protingai investuoti į Lietuvos ateitį“, – dėstė europarlamentaras.

Primename, kad A. Guoga apie savo turimų verslų perleidimą savo vardo fondui pranešė po to, kai buvo paskirtas laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu, kai iš šių pareigų pasitraukė Eligijus Masiulis, įtariamas galimai paėmęs didelės vertės kyšį iš koncerno „MG Baltic“ koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Kad verslų perleidimas fondui sutapo su E. Masiulio korupcijos skandalu, A. Guoga vadina sutapimu.