Kaip žinoma, valdžia siekdama rasti pinigų pensijų kompensavimui jau prakalbo ir apie akcizų didinimą alkoholiui.

„Kol kas apie kitus mokesčius negalvojama, bet šiuo metu aš darausi pats analizę iš gautos informacijos apie didžiulių degalų kiekių įvežimą į Lietuvą. Pagal atskiras dienas nustatyta, kada sunkusis transportas kirto Lietuvos sieną iš Baltarusijos ar Kaliningrado srities. Tai yra stulbinantys skaičiai ir stulbinantys finansiniai praradimai. Aš manau, kad šitoje srityje bus įvesta kontrolė ribojant, kokį kiekį galima įsivežti degalų transporto priemonėmis, įvažiuojančioms į Lietuvą“, - po susitikimo su Seimo pirmininke sakė A. Butkevičius.

„Buvo pateikta informacija vien tik apie Lietuvos sunkiojo transporto priemones, jos dažniausiai važiuodavo su 1000 litrų viršijančiais dyzelino kiekiais. Skaičiai yra labai dideli“, - pridūrė premjeras.

DELFI primena, kad siekdama kompensuoti per ekonominę krizę sumažintas senatvės ir invalidumo pensijas valdžia turi surasti 443 mln. litų, iš kurių 88,6 mln. litų reikia šiems metams. Likusi suma bus kompensuota 2015 m. ir 2016 m.

Valdžia planuoja iki 20 proc. padidinti alkoholio akcizą, kovoti su šešėline ekonomika ir efektyviau rinkti pajamas iš mokesčių.

2010 m. pavasarį Konstitucinis Teismas išaiškino, kad per ekonominę krizę sumažintas senatvės ir invalidumo pensijas būtina teisingai ir per protingą laikotarpį kompensuoti, kai tik šalyje nelieka ypatingos krizinės padėties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)