„Šitą iniciatyvą galėčiau pavadinti priešrinkimine populistine idėja, kuria tikriausiai norima pasinaudoti, sukaupiant tam tikrą politinį kapitalą, bet aš tikiuosi, kad lietuviai, kurie visada pasižymėjo savo principingumu, išmintingumu, tikrai ir vadovausis tokia sveika logika ir sveiku protu ir tokioms populistinėms idėjoms nepasiduos“, - penktadienį žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Iniciatyvinė grupė, siūlanti skelbti referendumą dėl Lietuvos stojimo į eurozoną, penktadienį pateikė dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK). Ji siūlo keisti Konstituciją, kad Lietuvoje nacionalinė valiuta būtų tik litas, o pinigų emisiją galėtų atlikti tik Lietuvos bankas.

Vienas iniciatyvinės grupės narių Romualdas Ozolas pareiškė, kad tokiu svarbiu klausimu šalies piliečiai turi išreikšti savo nuomonę.

Viena iš valdančių partijų „Tvarka ir teisingumas“ praėjusių metų rudenį žadėjo inicijuoti referendumą dėl euro, tačiau kitoms valdančiosios koalicijos partijoms pasipriešinus, ji atsisakė šios idėjos.

Lietuva eurą ketina įsivesti 2015 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (535)