Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį viešėdamas Kaune pareiškė, kad apie minimalaus mėnesinio atlyginimo (MMA) didinimą bus galima kalbėti tik kitų metų rudenį.

„Apie MMA didinimą galima kalbėti kitais metais. Visų pirma reikia vertinti valstybės finansines galimybes. Reikia vertinti tai, kad MMA pakėlimas gali neigiamai atsiliepti verslui, smulkiajam verslui regionuose. Lietuvoje BVP kūrimo koncentracija yra Vilniaus regione – šis regionas sukuria 40 proc. BVP. Tai yra labai blogai”- teigė A. Butkevičius.

Premjero teigimu, staigus MMA neigiamai paveiktų verslą rajonuose, o apie atlyginimų didinimą bus galima kalbėti kitų metų rudenį.

“Staigiai pakėlus MMA, aišku, nenoriu vardinti skaičių, rajonuose smulkusis verslas praktiškai užsidarytų, jis negalėtų vystytis. Tai parodo, kad mes turime elgtis labai atsargiai, pamatuotai, - sakė jis. - Šiandien, aš manau, yra per daug emocijų kalbant apie MMA. Konkrečiau, kiek MMA gali būti padidinta kalbėsiu ateinančiais metais maždaug rugpjūčio - rugsėjo mėnesiais, kai matysiu, kokios yra ekonomikos tendencijos, kokia yra viešųjų finansų aplinka, kaip yra surenkamos pajamos.“

MMA klausimą antradienį po pietų aptars Trišalė taryba, kurią sudaro ir Vyriausybės, profsąjungų bei darbdavių atstovai.

Didinti MMA iki 1509 litų siūlo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Šiuo metu šalyje MMA siekia 1000 litų, neatskaičius mokesčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)