Po pirmadienį vykusio valdančiųjų partijų Politinės tarybos posėdžio jis sakė, kad "čia per daug sukelta triukšmo".

"Ir tas triukšmas, aš manau, kad sukeltas visiškai be pagrindo. Lėšos yra apmokestinamos pagal mūsų priimtus mokesčių įstatymus. O jeigu lėšos yra gautos iš užsienio ir jos yra aiškiai deklaruojamos banko sąskaitose arba jeigu asmuo gavo kažkokią perlaidą ir ta perlaida yra matoma, kad ją persiuntė kažkoks giminaitis arba artimas žmogus, tai negali būti jokio apmokestinimo. (&) O ten, kur buvo kalbama apie socialines pašalpas, kad jos bus sumažintos, aš manau, tokie argumentai neturi pagrindo", - sakė A. Butkevičius.

Premjero teigimu, reikėtų atskirti kitą problemą, kai bandoma legalizuoti taip vadinamus šešėlinius pinigus, ypač pasienio rajonuose, kur kyla sparčiai gyvenamieji namai ir aiškinama, kad lyg tai kažkokie giminaičiai atsiuntė iš užsienio pinigus.

A. Butkevičius taip pat sakė, kad kiekvienu konkrečiu atveju spręs savivaldybės."Čia yra savivaldybių kompetencijų klausimas ir aš manau, kad visos savivaldybės susitvarkys".

Partijos "Tvarka ir teisingumas" lyderis Rolandas Paksas sakė, kad situacija bus stebima. "Nutarta, kad stebėsime situaciją, ar tai vienkartinis atvejis, jeigu tai ne vienkartinis atvejis Socialinės apsaugos ir darbo, Finansų ministerijos bei Savivaldybių asociacija pasižiūrėtų įdėmiau ir paruoštų sprendimus, ką reikėtų daryti",- sakė R. Paksas.

Jo nuomone, reikėtų atskirti tuos atvejus, kai socialines išmokas gaunančiam žmogui yra persiunčiama 100 litų ir kai yra statomas 5 aukštų namas už neoficialias kažkokias lėšas.

Nuo 2015 m. sausio 1 d. numatoma nustatyti vienodą piniginės socialinės paramos (socialinės pašalpos ir kompensacijų) teikimo modelį visose savivaldybėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)