Kaip rodo čekio nuotrauka, bendrinta internete, valgis dviem asmenims kainavo 81,40 euro, ir tokia kaina socialinės žiniasklaidos vartotojus stačiai šokiravo.

Vien už mėsainius, kainuojančius po 25 eurus, buvo paskaičiuota 50 eurų. Be to, už vieną amerikietišką kavą („Americano“) priskaičiuoti 8 eurai, po 8 eurus už du dvigubus kapučinus ir 7,40 euro aptarnavimo mokestis.

„Caffe Vaticano“ restoranas yra įsikūręs priešais Vatikaną, populiarioje turistų zonoje.

Kelionių portale „TripAdvisor“ restoranas turi 1800 atsiliepimų ir yra įvertintas tik 1,5 žvaigždutės iš penkių.

Neįtikimai išpūsta sąskaita sukėlė didžiulį šaršalą socialinėje žiniasklaidoje. Tačiau po incidento pasipylus nusiskundimų srautams, kelionių mėgėjų portalas „TripAdviser“ „laikinai pristabdė naujų atsiliepimų publikavimą“.

Nemažai apžvalgininkų perspėja, kad restoranas savo meniu nenurodo kainų, dėl to turistams dažnai priskaičiuojamos lupikiškos sumos.

Čekio nuotrauka buvo bendrinta socialinėje žiniasklaidoje. Ir daugelis vartotojų, išvydusių kainą, išliejo internete savo šoką.
Valgis dviem asmenims kainavo 81,40 euro

Vienas „Facebook“ vartotojas Carlosas piktinosi: „Tikras apiplėšimas!! Dėkui už perspėjimą!“ Kitas rašė: „Koks absurdas! Kaip jiems leidžiama taip sukelti kainas? Šis čekis yra skandalingiausias, bjauriausias ir labiausiai neįtikimas dalykas, kokį tik esu matęs.“

Tačiau ne visi stojo pietavusiųjų pusėn. Vieni stebėjosi, kodėl porelė sumanė užsisakyti mėsainius su kava taip anksti, iki 11 val. ryto. Dar vienas vartotojas juokavo: „Teisinga bausmė tiems, kurie valgo mėsainius su kapučinu.“

Reakcija buvo tokia audringa, jog „TripAdvisor“ pristabdė naujų atsiliepimų publikavimą.

Tai ne pirmas kartas, kai Italijoje turistams pateikiamos astronominės sąskaitos. 2017 metais dviem britų turistams, keliaujantiems po Veneciją, padavėjai pateikė 709 eurų sąskaitą už pietus. Svarbiausia, joje buvo paskaičiuota už maistą, kurio jie nebuvo užsisakę.

Pernai grupė turistų taip pat buvo „apiplėšti“ Venecijoje: jiems už tris mėsos kepsnius, šiek tiek žuvies ir mineralinį vandenį buvo patiekta 1609 eurų sąskaita.

Dar vienas žmogus pasakojo buvęs „apiplėštas“ Venecijoje 2018 metais, kai vienoje kavinėje, esančioje garsiojoje Šv. Morkaus aikštėje, iš jo buvo pareikalauta sumokėti 60 eurų už porą nedidelių kavos puodelių ir du butelius vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)