Lėšos bus panaudotos mokant darbo užmokesčiui subsidijas darbdaviams, įdarbinantiems jaunuolius iki 29 metų, pirmą kartą pradedančius darbo veiklą pagal įgytą kvalifikaciją ar ilgą laiką nedirbusius, nurodo ministerija. Subsidija skiriama iki 6 mėnesių.

Darbo įgūdžių įgijimo rėmimas organizuojamas darbo biržoje registruotiems darbingo amžiaus bedarbiams, turintiems kvalifikaciją, bet neturintiems reikalingų darbo įgūdžių. Pavyzdžiui, kai žmogus pirmą kartą pradeda darbinę veiklą pagal įgytą kvalifikaciją. Taip pat gali būti subsidijuojami ilgalaikiai bedarbiai (tai bedarbiai, kurie iki įsiregistravimo darbo biržoje nedirbo dvejus ir daugiau metų) bei asmenys po profesinės reabilitacijos. Subsidijos gali būti teikiamos ir įspėtiems apie atleidimą iš darbo darbingo amžiaus darbuotojams, jei jie yra įsiregistravę darbo biržoje kaip darbo ieškantys asmenys, kai dėl gamybos ar darbo organizavimo pakeitimų jie neturi reikiamų darbo įgūdžių ir yra būtinybė juos tobulinti, nes kitu atveju žmogus gali prarasti darbą kaip neatitinkantis kvalifikacinių reikalavimų. Tokiems žmonėms jų darbo įgūdžių įgijimas remiamas iki 6 mėn.

Įdarbindamas jaunuolį iki 29 metų 4 mėn. darbdavys gali gauti iki 50 proc. priskaičiuoto darbo užmokesčio subsidiją, o jeigu įdarbina neįgalųjį – priklausomai nuo įdarbinamo asmens darbingumo lygio darbo užmokesčio subsidija gali siekti nuo 60 iki 75 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)