Pasak „Arijaus“ generalinio direktoriaus Arijaus Ramono, grupė traukiasi iš Baltarusijos dėl karo Ukrainoje ir Vakarų Rusijai ir ją remiančiai Baltarusijai pritaikytų sankcijų.

„Įvykiai kaimyninėse šalyse kelia iššūkių, bet mes jau senai atsisakėme Rytų rinkų ir nebedirbame su Rusija, nors su Baltarusija iki šiol dirbome, turime ten savo bendrovę, bet dabar jos atsisakome. Kaip tą pavyks padaryti, kol kas nežinau, yra daromi juridiniai žingsniai siekiant tuos ryšius su Baltarusija nutraukti“, – BNS Plius teigė A. Ramonas.

„Ieškome būdų, kaip tą klausimą išspręsti, greičiausiai parduosime įmonę dabartiniams vadovams. Ten apyvartos nebuvo didelės ir įtakos bendriems grupės rezultatams šis pardavimas neturės“, – pridūrė jis.

A. Ramono teigimu, šiemet turėtų paaiškėti ir situacija Belgijoje, kurios institucijos atlieka tyrimą dėl galimo mokėjimo už darbą tvarkos pagal Belgijos įstatymus pažeidimo. 2020-ųjų vasarį Belgijoje pareigūnai buvo sulaikę 13 vienoje stovėjimo aikštelėje buvusių „Arijaus“ vilkikų, kuriuos įmonė atgavo sumokėjusi 598 tūkst. eurų užstatą.

„Galų gale gavome pranešimą iš (tyrimą atliekančio – BNS Plius) inspektoriaus, kad birželio 14 dieną rengiamas susitikimas, tačiau kas jame bus kalbama, nežinau. Tikiuosi, kad po šio susitikimo situacija taps aiškesnė“, – tvirtino A. Ramonas.

„Arijaus“ 2021 metų ataskaitose nurodoma, kad dėl Belgijoje tęsiamo ikiteisminio tyrimo kaltinimai ar įtarimai nė vienai įmonių ar joms atstovaujančių asmenų kol kas nėra pareikšti.

Pernai pardavimus padidinusi beveik 40 proc. iki 60 mln. eurų, šiemet grupė jų didinti neplanuoja, nors pirmąjį ketvirtį pardavimai augo.

„Pagrindinis iššūkis bus nuosavo autotransporto veikla – atidarėme bendrovę Vokietijoje, baigiame tvarkyti juridinius klausimus, leidimus ten pastatyti mašinas ir įdarbinti vairuotojus“, – pridūrė „Arijaus“ vadovas.

„Arijaus“ grupės autotransporto parke yra 150 vilkikų ir jo didinti šiemet neplanuojama.

„Nėra čia ką planuoti, nes iš pradžių mašinų nebuvo, dabar jų atsirado, tačiau nebėra vairuotojų. Jų trūksta visur ir visiems, nes esantys Ukrainoje dėl mobilizacijos negali išvažiuoti, o nemažai ES dirbusių ukrainiečių išvažiavo ginti tėvynės. Todėl vėl grįžtame prie to paties efektyvumo didinimo, nes kai mašinos stovi nenaudojamos, jos jokios naudos neneša“, – tvirtino A. Ramonas.

„Arijaus“ grupės konsoliduotos pajamos pernai padidėjo 39,2 proc. iki 60,1 mln. eurų, ji uždirbo 1,6 mln. eurų grynojo pelno – 61,8 proc. daugiau nei 2020-aisiais, tačiau dividendų ji šiemet nemokėjo.

„Arijus“ valdo antrines įmones Lietuvoje „Marikonta“, „Kontransa“ ir „West Trucks“, asocijuotą bendrovę „AAA Intermodal“, taip pat antrines bendroves Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje, Nyderlanduose bei Vokietijoje.

Praėjusiais metais grupėje dirbo vidutiniškai 377 darbuotojai (2020 metais – 384).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją