14
Kitas

5. Skirkite laiko asmeniniams santykiams

„Ši knyga privertė susimąstyti, kiek iš tiesų daug žmonių gyvena „autopiloto režimu“ ir nebekontroliuoja savo kasdienio gyvenimo. Šiame straipsnyje trumpai apžvelgsiu 19 jo nurodytų įpročių sėkmei pasiekti (9 iš minėtos knygos, o taip pat dešimt iš neseniai paskelbto jo straipsnio „Sėkmė“) bei du savo. Jeigu aktyviai nenaudojate šių būdų, galite drąsiai manyti, kad švaistote savo laiką ir pinigus,“ – rašo leidinyje „Enterpreneur“ išspausdinto straipsnio autorė Meiko Patton.

1. Formuokite gerus kasdienius įpročius

Geri įpročiai yra turtingo gyvenimo pagrindas. Skirtumas tarp sėkmingų ir nesėkmingų žmonių slypi jų kasdieniuose įpročiuose. Kitais žodžiais tariant, sėkmingi žmonės turi daug gerų įpročių ir tik kelis blogus. Jeigu suvoksite, kad jūsų blogi įpročiai neleidžia jums tapti turtingu, šis suvokimas taps pirmu žingsniu link situacijos pagerinimo.

Savo knygoje T. Corley'is siūlo paimti lapą popieriaus ir vienoje pusėję surašyti savo blogus įpročius, o kitoje – gerus. Tai turėtų atrodyti taip:

Blogi įpročiai Geri įpročiai
Žiūru per daug televizijos Televiziją žiūriu tik valandą per dieną
Neprisimenu žmonių vardų Žmonių vardus užsirašau ir juos atsimenu

Tuomet 30 dienų stenkitės formuoti gerus įpročius ir nustebsite, kiek sugebėsite nuveikti.

2. Nuolat turėkite užsibrėžtų tikslų

Sėkmingi žmonės visuomet turi tikslų. Jie nuolat užsibrėžia naujus. Jie planuoja ateinančią dieną iš vakaro ir kuria būtinų atlikti darbų sąrašus. Sėkmės siekiantys žmonės turi ilgalaikių tikslų. Jie turi kasdienių, savaitinių, mėnesio ir metų tikslų. Bet ką reiškia tikslas be jo plano įgyvendinimo? Todėl sėkmingi žmonės ne tik turi tikslų. Jie taip pat sugalvoja, kaip juos pasiekti.

3.Kasdien tobulinkite save

Sėkmingi žmonės nuolat ieško būdų tobulėti. Jie kasdien skaito ir yra savo profesijos mokiniai. Jie nešvaisto savo laiko veiklai, kuri neatves jų iki jų užsibrėžto tikslo. Jie žino, kad laikas yra labai vertinga prekė, todėl nešvaisto jo tam, kas nenaudinga jų verslui. Ieškokite būdų tobulinti savo žinias. Tai ne visuomet bus lengva, tačiau iššūkiai verčia žmones tobulėti. Bus žinių, bus ir naujų galimybių.

4. Rūpinkitės savo sveikata

Sėkmingi žmonės nuolat rūpinasi savo mityba ir fiziniu aktyvumu. Tinkama mityba yra be galo svarbi. Kasdienis fizinis aktyvumas gali tapti kasdieniu įpročiu, kaip dantų valymas. Reguliariai sportuojantys žmonės turi daugiau energijos atlikti daugiau darbų.

14
Kitas

5. Skirkite laiko asmeniniams santykiams

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)