Atleidžiami bendrovės valdomų radijo, televizijos ir „Postimees“ (internetinio portalo ir laikraščio) vadovai, o redakcijoms vadovauti paskirtas Hann Tomeberg. Anksčiau jis dirbo „Aripaev“ ir Estijos nacionaliniam transliuotojui.

„Eesti Meedia“ valdybos pirmininkas Sven Nuutmann trečiadienį, vasario 8 d., darbuotojams išsiuntė laišką, kuriame informuoja apie žiniasklaidos grupės pasikeitimus.

Laiške informuojama, kad kompanija pradėjo verslo konsolidaciją Estijoje: sujungiamos bendrovės „Postimees Group“, „BNS Group“ jungiasi su „Eesti Media“. Taip pat jungiamos ir bendrovės „Kanal 2“, „Trio LSL“, „Radio Elmar“. Skelbiama, kad vasario 9 d. užbaigiamas „Eesti Meedia“ ir „White Wizard“ bei „Media Systems“ susijungimas.

Argumentuojama, kad susijungimas vykdomas norint efektyvesnės vadybos ir geresnio bendradarbiavimo tarp skirtingų žiniasklaidos kanalų.

Nuo vasario 10 d. grupę palieka „Postimees Group“ direktorius Peep Kala ir „Kanal 2” direktorius Urmas Oru. Kiti vadovai lieka žiniasklaidos grupėje, tarp jų ir Sven Nuutmann ir Jaanus Kousaar.

Darbuotojams pranešama, kad jų darbo sutartys bus perkeltos į „Eesti Meedia“, o prekių ženklai ir toliau išliks tokie kaip iki šiol. Taip pat bus išlaikoma redakcijų nepriklausomybė.

Reklamos įmonės „Allepal Ltd.“ ir leidybos bendrovė „Kroonpress“ liks atskiromis įmonėmis.

„Allepal“ bendrovės direktoriumi paskirtas Justinas Šimkus, kuris liks ir bendrovės „Diginet“ valdovu.

„Eesti Meedia“ Lietuvoje valdo naujienų portalą „15min“, naujienų agentūrą BNS ir klasifikuotų skelbimų portalus valdančią įmonę „Diginet LTU“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)