Nuotraukose galima pamatyti 106 tūkst. eurų 50 eurų banknotais.

Kadrai padaryti dar prieš tai, kai E. Masiulis LRT laidoje „Dėmesio centre“ nurodė, kad pinigus iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio gavo 200 ir 500 eurų kupiūromis.

Tokiais banknotais 106 tūkst. eurų atrodytų taip.

DELFI 200 ir 500 eurų kupiūras antradienį atspausdino naudodami bankai.lt pavyzdžius.

Pirmadienį E. Masiulis savo „Facebook“ paskyroje taip pat teigė, kad iš R. Kurlianskio gavo 90 tūkst., o ne 106 tūkst. eurų, kaip teigia prokurorai. Jis tvirtina, kad gautus pinigus įsidėjo į taip pat iš R. Kurlianskio gautą alkoholinio gėrimo dėžutę, kurioje jau buvo butelis.

Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis tvirtina, kad pinigai gauti kaip paskola. Už ją jis ketino pirkti nekilnojamąjį turtą Nidoje.

DELFI primena, kad E. Masiulis įtariamas tuo, kad R. Kurlianskio už tam tikrus „MG Baltic“ palankius ir finansiškai naudingus sprendimus savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo pateikti, kai gegužę atliktos kratos metu E. Masiulio namuose rasta apie 250 tūkst. eurų. Teisėsauga teigia, kad šie pinigai galėjo būti įgyti neteisėtai.

Atliekant šį politinės korupcijos tyrimą įtarimai dėl papirkimo, prekybos poveikiu ir neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi taip pat pateikti koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui R. Kurlianskiui, dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo – buvusiam Seimo nariui „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui. Jis įtariamas iš „MG Baltic“ viceprezidento paėmęs apie 25 tūkst. eurų vertės kyšį dėl to, kad veiktų koncerno naudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)