Jį išrinko bendrovės valdyba, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Ministras Rimantas Sinkevičius sako, kad tai pirmasis žingsnis, dabar bus steigiama įmonė, po to bus ieškoma agentūros, kuri skelbs vadovo konkursą.

Bendrovių valdymo, susijungimų ir įsigijimų konsultantas R. Vyšniauskas nuo pernai kovo yra nepriklausomas energetikos grupės „Epso-G“ valdybos narys ir audito komiteto narys. Anksčiau jis buvo nepriklausomas valstybės valdomos įmonės „Infrastruktūra“ valdybos narys.

Įmonės valdyboje, be R. Vyšniausko, dirba „Victory Funds“ valdybos narys Šarūnas Ruzgys (nepriklausomas narys) bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Verslo aplinkos departamento direktorius Tomas Urbanas. Jie išrinkti ketverių metų kadencijai.

„Valstybės investicinis kapitalas“ yra Pagalbos verslui fondo, steigiamo kaip komanditinė ūkinė bendrija, komanditorė, suteikianti valstybės įnašą į fondą. Fondo lėšomis numatoma finansuoti pagalbą verslui ir kapitalo rinkos plėtrą. Įmonė taip pat padeda įmonėms atsigauti po COVID-19 sukeltų pasekmių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją