Šiuo metu „Alitalia“ priklauso Italijos investuotojų konsorciumui „Compagnia Aerea Italiana“ (CAI), kuriam vadovauja bankas „Intesa Sanpaolo“. 25 proc. kompanijos akcijų valdo „Air France-KLM“. Dabartinė nuosavybės struktūra susiformavo prieš ketverius metus: 2008 m. lapkritį Italijos vyriausybė pardavė „Alitalia“ konsorciumui CAI už milijardą eurų, o pastarasis po dviejų mėnesių užleido vadinamą "blokuojančios mažumos" akcijų paketą užsienio investuotojui, kuriuo tapo „Air France-KLM“.

Investuotojams buvo uždrausta pardavinėti savo dalį iki tam tikro termino, kuris baigiasi 2013 m. sausio 12 d. Dar prieš ketverius metus analitikai prognozavo, kad kai kurie CIA investuotojai panorės parduoti savo turimą „Alitalia“ dalį.

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi, kuris anksčiau žadėjo neatiduoti nacionalinės vežėjos užsienio savininkams, šįkart taip pat neigiamai atsiliepė apie galimą „Alitalia“ perėjimą užsienio kompanijos kontrolėn.

"Mūsų šalis negali neturėti nacionalinės aviacijos bendrovės. Jeigu „Alitalia“ atiteks „Air France“, - o aš gerai pažįstu prancūzus, - turistai jau greitu laiku skraidys žvalgytis po Luaros pilis, o ne į mūsų menų miestus", rašė politikas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Kaip pažymi FT, šįkart „Air France-KLM“ turi daugiau šansų perimti „Alitalia“ nei 2008 metais, nes dabar prancūzų ir olandų kompaniją palaiko nemažai italų investuotojų. Tačiau, kaip praneša vienas britų laikraščio šaltinių, „Air France-KLM“ neturi pakankamai lėšų, kad per trumpą laiką įgyvendintų tokį sandorį.

"Air France" paneigė informaciją apie planus perimti "Alitalia" kontrolę

Prancūzijos ir Nyderlandų aviacijos bendrovė "Air France-KLM" nesidera dėl savo turimos "Alitalia" dalies padidinimo. Agentūra AFP praneša, jog apie tai informavo įmonės spaudos sekretorius.

"Air France" generalinis direktorius Alexandre'as de Juniacas pridūrė, kad įmonė šiuo metu tokiems sandoriams neturi lėšų.

Apie tai, kad "Air France-KLM" gali padidinti savo turimą Italijos aviacijos bendrovės "Alitalia" dalį iki kontrolinio akcijų paketo, rašė laikraščiai "Il Messaggero" ir "The Financial Times", remdamiesi neįvardintais šaltiniais.

Šiuo metu "Alitalia" priklauso Italijos investuotojų konsorciumui "Compagnia Aerea Italiana" (CAI), kuriam vadovauja bankas "Intesa Sanpaolo". 25 proc. kompanijos akcijų valdo "Air France-KLM". Dabartinė nuosavybės struktūra susiformavo prieš ketverius metus: 2008 m. lapkritį Italijos vyriausybė pardavė "Alitalia" konsorciumui CAI už milijardą eurų, o pastarasis po dviejų mėnesių perleido vadinamą "blokuojančios mažumos" akcijų paketą užsienio investuotojui, kuriuo tapo "Air France-KLM".

Investuotojams buvo uždrausta pardavinėti savo dalį iki termino, kuris baigiasi 2013 m. sausio 12 d. Dar prieš ketverius metus analitikai prognozavo, kad kai kurie CIA investuotojai panorės parduoti savo turimą "Alitalia" dalį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją