Už stovėjimą centrinėje miesto dalyje esančioje gatvės atkarpoje bus renkamas 0,3 euro mokestis už valandą arba 2,7 euro mokestis visai darbo dienai, antradienį pranešė Kauno miesto savivaldybė.

„Augant ir vystantis miestui, susiduriame su viena nemalonia to pasekme – nuolat didėjančiais eismo srautais. Vienintelis įrankis, galintis padėti juos suvaldyti, yra parkavimo mokestis. Noriu pabrėžti, kad tai darome ne dėl to, kad miestas gautų daugiau pajamų. Esame priversti tai daryti dėl to, kad išvengtume didžiuosius Vakarų šalių miestus kamuojančios bėdos – užteršto, automobiliais pergrūsto miesto centro ir ratus nuolat sukančių vairuotojų, ieškančių laisvo tarpelio“, - pranešime teigia Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Savivaldybės duomenimis, darbo valandomis automobilių užstatymas apmokestinamoje atkarpoje siekia nuo 90 iki 95 procentų.

Vairuotojai automobilius ir toliau nemokamai galės statyti prospekto dalyje, einančioje nuo prekybos centro „Akropolis“ iki A. Juozapavičiaus prospekto. Šiame ruože telpa 125 tvarkingai pastatyti automobiliai.

Šis klausimas kitą savaitę bus svarstomas savivaldybės tarybos posėdyje.

Jame taip pat bus sprendžiamas kai kurių Žaliakalnio mikrorajono gatvių apmokestinimas. Pasak savivaldybės, Savanorių prospekte panaikinus nelegalias parkavimo vietas, kuomet automobiliai buvo statomi tiesiog ant šaligatvių, automobilius pradėta statyti šiose gatvelėse.

„Sulaukėme daugybės skundų iš gyventojų, kad automobiliais užstatytos gatvės vietiniams trukdo įvažiuoti į kiemus, nuolat kyla avarinių situacijų, tad siūlome į Savanorių prospektą vedančias kelias gatves ar jų atkarpas priskirti žaliajai zonai“, - teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Vietos gyventojai, neturintys galimybės automobilius pastatyti namo kieme ar garaže, galės įsigyti specialius lengvatinius leidimus, kurie metams kainuoja 35 eurus.

Siūloma, kad mokestis būtų renkamas Leliūnų ir Giedraičių gatvėse bei Širvintų ir Molėtų gatvių atkarpose tarp Savanorių prospekto ir Kapsų gatvės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)