Kaip rašoma pranešime spaudai, įgyvendinant infrastruktūros projektą Priekulėje rekonstruojame kelio ruože bus įrengtas dviejų plačių – 3,5 m pločio – eismo juostų skirtingomis kryptimis kelias. Atliekant darbus iš viso bus išasfaltuota 17 tūkst. kv. m kelio dangos, įrengta žiedinė sankryža bei saugumo salelės.

Rekonstruojant kelio atkarpą bus taikomi pažangūs inžineriniai sprendimai, įrengtos šiuolaikiškos vandens surinkimo ir nuotėkų šalinimo sistemos, nuovažos, autobusų stotelės, pasirūpinta apšvietimu. Šalia važiuojamosios kelio dalies bus nutiestas ir 2,5 m pločio pėsčiųjų bei dviračių takas, jungiantis Dituvos ir Priekulės miestelius.

„Ne tik pagrindiniuose kurortuose, bet ir visame Lietuvos pajūryje vis aktyviau plėtojant turizmo veiklą, regionui pritraukiant daugiau poilsiautojų ir sulaukiant didesnių automobilių srautų, auga ir kelių infrastruktūros šioje šalies dalyje modernizavimo poreikis. Keliu iš Dituvos į Dreižius kertant Priekulę per parą vidutiniškai pravažiuoja beveik 4,5 tūkst. automobilių, o dabartinė jo būklė nebeužtikrina patogaus ir saugaus susisiekimo“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Kelio atkarpos modernizavimo darbus planuojama baigti iki kitų metų vasaros. Kelio ruožo rekonstrukcijos projektavimo darbus atliko bendrovė „SRP projektas“.

Beveik tuo pačiu metu „YIT Lietuva“ Vakarų Lietuvoje pradeda ir krašto kelio Kretinga-Skuodas 8,7 km ruožo rekonstrukcijos darbus. Jų vertė siekia daugiau kaip 1,6 mln. eurų. Atliekant rekonstrukciją bus įrengtas dviejų juostų abejomis kryptimis kelias ir sutvarkyti jo kelkraščiai. Šiuos darbus planuojama užbaigti iki metų pabaigos. Kelio atkarpa bus modernizuojama pagal bendrovės „Kelprojektas“ parengtą projektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją