Su „Ryanair“ bendrove Lietuvoje konkuruojanti vengrų bendrovė iš Vilniaus pradės skraidyti ir į Glazgą, Miuncheno-Memingeno oro uostą. Taip pat sugrąžinami skrydžiai į Kijevą, kurie dėl susidariusios padėties Ukrainoje buvo sustabdyti prieš metus. Į naujas kryptis pigių skrydžių bendrovė pradės skraidyti nuo šių metų rugsėjo mėnesio.

Į Lietuvą atvykęs „Wizzair“ viceprezidentas Johnas Stephensonas pabrėžė, kad skrydžiai iš Lietuvos sostinės į Kijevą buvo atšaukti tikrai ne dėlto, kad skrydis nepasiteisino.

„Ukrainoje „Wizzair Ukraine“ veikė kaip vietos įmonė. Dėl susidariusios padėties, valiutos ribojimų „Wizzair“ turėjo sumažinti lėktuvų skaičių Kijeve iki dviejų. Dėl to ir buvo laikinai sustabdyti skrydžiai“, - komentavo įmonės atstovas.

Pasak jo, šiuo metu „Wizzair“ svarsto apie galimybę pradėti vykdyti skrydžius iš Palangos.

„Sprendimo dar neturime, bet kalbamės su oro uostu dėl galimybių nuo 2016 m. pradėti operuoti skrydžius“, - teigė svečias.

„Wizzair“ viceprezidento teigimu, apie galimybę skraidyti iš Kauno nesvarstoma.

Ketverių metų veiklos Lietuvoje proga „Wizzair“ informuoja ir apie tai, kad bendrovės lėktuvų parką Lietuvoje nuo rugsėjo papildo ketvirtasis orlaivis. Naujas lėktuvas Vilniuje leis sukurti daugiau darbo vietų, o kartu skrydžių krypčių skaičių padidinti nuo 18 iki 21.

Iš viso iš Lietuvos „Wizzair“ skraido į 12 šalių.

Per ketverius metus Lietuvoje bendrovė aptarnavo daugiau nei 2 mln. keleivių. Pernai keleivių skaičius siekė 724 tūkst.

Iš viso pernai bendrovė „Wizzair“ skraidino 16,5 mln. keleivių. Bendrovė turi 55 lėktuvus ir apie 2,2 tūkst. darbuotojų.

Šiemet bendrovė žada atidaryti naujas bazes Bosnijoje ir Hercegovinoje, Slovakijoje ir Lenkijoje (Liubline).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)