Šiuo metu šias lengvatas kompensuoja savivaldybės, bet parlamentarė Rita Tamašunienė siūlo jas finansuoti iš valstybės biudžeto. Ministrų kabinetas trečiadienį svarstys Finansų ministerijos parengtą išvadą, kuria siūloma nepritarti Seimo narės, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų frakcijos seniūnės pasiūlymui.

Anot Finansų ministerijos, valstybė neturi įtakos savivaldybių nustatomai bilieto kainai, nuo kurios tiesiogiai priklausytų iš valstybės biudžeto mokamų kompensacijų dydis.

Savivaldybės pačios formuoja vietinio susisiekimo maršrutų tinklą, atsižvelgdamos į gyvenamosios vietovės dydį, gyventojų tankumą ir kitus kriterijus, todėl jos turi galimybę organizuoti ne tik optimalų vietinio susisiekimo maršrutų tinklą, bet ir teikti vežėjams priklausančias minimalias lengvatinio keleivių vežimo kompensacijas už keleiviams teikiamas vežimo paslaugas“, - rašoma Finansų ministerijos išvadoje.

Be to, nurodoma, kad Vidaus reikalų, Finansų ir Susisiekimo ministerijos iki spalio turi peržiūrėti kompensacijų už keleivių vežimą mokėjimo tvarką ir kartu su Savivaldybių asociacija parengti pasiūlymus Vyriausybei dėl galimybių šią funkciją perduoti valstybei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)