„Šiuo metu mes aktyviai ruošiamės pasitikti pirmą Lietuvos ir Baltijos šalių piliečių konvojų, jis turėtų atsirasti prie mūsų sienos už dviejų valandų“, – antradienį ryte Lietuvos radijui sakė R. Liubajevas.

Pasak VSAT vadovo, Latvijos ir Estijos piliečiai toliau su policija bus lydimi iki Latvijos sienos.

„Visi tie žmonės bus tikrinami, Latvijos ir Estijos piliečiai taipogi bus konvojuojami policijos ekipažų iki Latvijos sienos, su Lietuvos piliečiais vėlgi bus dirbama, bus teikiama informacija, instruktuojami, ką jie turės daryti“, – teigė VSAT vadas.

Nuo sekmadienio vidurnakčio Vokietijoje pradėjo strigti link Lietuvos vykstantys lietuviai, kai Lenkija, siekdama stabdyti koronaviruso plitimą, užvėrė savo sienas užsieniečiams.

Vėlų pirmadienio vakarą su Lenkija sutarta, kad ši per Świecko pasienio punktą bus praleisti šeši konvojai su dviem-trimis sustojimais maistui, kurui. Šiais konvojais vykti praleidžiami tik autobusai ir mikroautobusai.

Vokietijos ir Lenkijos pasienyje įstrigę lietuviai su lengvaisiais automobiliais šią šalį turės kirsti specialiu traukiniu bei keltu.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija pažymi, kad visų kertančiųjų sieną sveikata bus tikrinama. Į Lenkijos teritoriją bus įleidžiami tik asmenys, neturintys aiškių ligos simptomų.

Maždaug 2 tūkst. Lietuvos piliečių yra informavę diplomatines atstovybes, kad dėl apriboto judėjimo negali grįžti į tėvynę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)