„Viruso mutacijų keliamas pavojus verčia mus apsvarstyti drastiškas priemones, – laikraščiui „Bild“ sakė H. Seehoferis. – Tai apima daug griežtesnę sienų kontrolę, ypač prie aukštos rizikos teritorijų sienų, ir lėktuvų eismo į Vokietiją sumažinimą iki beveik nulio, kaip tai šiuo metu daro Izraelis.“

Naujų, labiau užkrečiamų mutacijų viruso Didžiojoje Britanijoje ir Pietų Afrikoje atsiradimas ėmė kelti nerimą tuo metu, kai daugybei šalių sunkiai sekasi suvaldyti pandemijos protrūkius.

Prie nerimo prisideda ir lėtesnis, nei tikėtasi, skiepijimo kampanijų tempas.

Nors Vokietija praėjusių metų pavasarį gana sėkmingai susitvarkė su pirmąja pandemijos banga, šalį pastaraisiais mėnesiais smarkiai paveikė antroji.

Šalis lapkritį pakartotinai įvedė apribojimų, apimančių barų, restoranų ir kultūrinių bei laisvalaikio įstaigų uždarymą. Gruodį apribojimai buvo sugriežtinti, užsiverti taip pat nurodžius mokykloms ir nebūtinosioms parduotuvėms.

Dabartiniai apribojimai šalyje turėtų galioti bent iki vasario vidurio.

Į Vokietiją norintys patekti keliautojai iš šalių, kuriose buvo aptiktas naujų atmainų koronavirusas, privalo pateikti neseniai atliktą neigiamą viruso testą. Ši priemonė lėmė ilgų eilių prie šalies sienos su Čekija susiformavimą.

„Tie Vokietijos žmonės, kurie sutinka su griežtais apribojimais, tikisi, kad mes juos kaip įmanydami geriau apsaugosime nuo infekcijų skaičiaus sprogimo“, – „Bild“ sakė H. Seehoferis.

Vokietijoje nuo pandemijos pradžios patvirtinta daugiau kaip 2 mln. COVID-19 atvejų ir virš 52 tūkst. su liga susijusių mirčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)