Antradienio rytą VĮ „Regitra“ puslapyje, patikrinus vieno „Vilnius veža“ taksi automobilio numerius, pateikta informacija taip pat rodo, kad apie transporto priemonės atliktą techninę apžiūrą informacijos nėra.

Vilniaus miesto savivaldybė teigė, kad nauji automobiliai be techninės apžiūros nebūtų užregistruoti „Regitroje“, tačiau problemų kilo norint gauti leidimus taksi automobiliams dėl ženklinimo.

Kaip teigė Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Sandra Trinkūnaitė, pagal techninius reikalavimus ant taksi automobilio šonų turi būti speciali geltona juosta su juodais kvadratais, o ant „Vilniaus veža“ automobilių buvo suprojektuoti juodi kvadratai baltame fone.

„Nauji lipdukai jau užsakyti ir šiomis dienomis bus pakeisti“, - teigė savivaldybės atstovė.

Įmonės „Inchape Motors“, kuri nuomoja automobilius savivaldybės įmonei, marketingo vadovė Miglė Makauskaitė taip pat patvirtino, kad naujiems automobiliams automatiškai suteikiamas trejų metų techninės apžiūros patvirtinimas: „Tačiau žinant, kad jie yra taksi automobiliai, jiems reikalinga apžiūra po pirmų metų nuo registracijos pradžios“.

Pagal Susisiekimo ministro įsakymą, siekiant identifikuoti transporto priemones pagal rūšis apipavidalinant taksi automobilius naudojama geltona spalva. Taksi atpažinimo ženklinimą turi sudaryti dvi juodų arba geltonų kvadratų juostos. Į taksi atpažinimo ženklinimo juostą turi būti įkomponuoti taksi firmos pavadinimas ir telefonas.

Jei automobilis yra tamsios spalvos, tai taksi atpažinimo ženklinimo kvadratai yra daromi geltonos spalvos. Jei automobilis šviesios spalvos – tai išilgai abiejų automobilio pusių daroma geltona juosta ant kurios dedami juodos spalvos taksi atpažinimo ženklinimo kvadratai.

Taksi automobiliai ne senesni nei 5 m. techninę apžiūrą turi atlikti kas metus, senesni automobiliai – kas pusę metų.

DELFI primena, kad už vairavimą automobiliu be privalomosios techninės apžiūros skiriama 100-150 Lt bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)