Transporto eismas į Rokantiškių kapines iš Stepono Batoro gatvės bus nukreiptas per Naująją Vilnią A. Kojelavičiaus, Šiaurės, Uosių, Kalno ir Rokantiškių gatvėmis. Automobilius bus galima statyti aikštelėse ir kelkraščiuose tose vietose, kur nekliudo eismui ir nėra automobilių statymą draudžiančių kelio ženklų.

Savo transportu vykstantys į Karveliškių kapines per Pilaitės rajoną prie kapinių galės privažiuoti ne pagrindiniu, o aplinkiniu keliu, esančiu už 1 kilometro nuo pagrindinio įvažiavimo, važiuojant link Sudervės. Vengiant automobilių spūsties, važiuojantiems į Karveliškių kapines rekomenduojama automobilius palikti stovėjimo aikštelėje Žvėryne ir kelionę iki kapinių tęsti viešuoju transportu (63 maršruto autobusu „Žvėrynas–Vydūno g.–Karveliškės“ ir greituoju 63 maršruto autobusu „Žvėrynas–Pilaitės pr.–Karveliškės“).

Minėtu laikotarpiu taip pat bus draudžiamas eismas Ąžuolyno gatve ties Saltoniškių kapinėmis. Vykstantys į šias kapines iš Laisvės prospekto galės važiuoti iki automobilių stovėjimo vietų Viršuliškių gatvėje, o iš Ozo gatvės – iki automobilių stovėjimo aikštelių Ąžuolyno gatvėje.

Artėjant Vėlinėms link Rokantiškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių važiuos daugiau maršrutinių autobusų – daugiausia jų važiuos spalio 28–29 ir lapkričio 1 dienomis.

Minėtomis dienomis į Rokantiškių kapines keleivius veš 13 papildomų 37 maršruto „Kalvarijų g.–Olandų g.–Rokantiškės“ autobusų, o į Karveliškių kapines – 12 papildomų 63 maršruto „Žvėrynas–Pilaitės pr.–Karveliškės“ autobusų.

Į Kairėnų kapines važiuos 38A maršruto „Antakalnis–Nemenčinės pl.–Kairėnų g.–Plytinės g.“ autobusai. Švenčių dienomis 38 maršruto „Žirmūnai–Antakalnis–Dvarčionys–Šilėnai“ autobusai važiuos įprasta darbo dienų trasa.

Siekiant, kad ties Sudervės kapinėmis būtų mažesnės transporto spūstys, lapkričio 1 dieną 7 maršruto „Lazdynai–Viršuliškės–Šiaurės miestelis“ autobusai nuo Viršuliškių stotelės važiuos Laisvės prospektu, Buivydiškių, Ozo gatvėmis.

Spalio 28–29 ir lapkričio 1 dienomis taip pat kursuos daugiau 2, 7, 16 ir 19 maršrutų troleibusų, todėl gyventojams bus patogiau persėsti į autobusus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją