Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovas spaudai Tomas Šiuškus DELFI sakė, kad šioje vietoje išties įrengtas naujas radaras, tačiau pabrėžė, jog šiuo metu jis tik bandomas.

„Radaras šiuo metu nėra pilnai veikiantis, jis bandymo fazėje, tik testuojamas, todėl vairuotojams nieko nebus“, – ramino jis.

T. Šiuškus taip pat informavo, kad tai visiškai naujo profilio radaras, galintis matuoti ne tik greičio viršijimą, turintis daug funkcijų, tačiau kol kas juo fiksuojamas tik greičio viršijimas.

Miesto eismo organizavimo departamento vadovas Aleksejus Apanovičius DELFI teigė, kad radaras fiksuos ne tik viršijančius greitį, bet ir važiuojančius A juosta ar kertančius sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.

„Panašiu principu dėl greičio fiksavimo įrengtų radarų Lietuvos keliuose yra, bet toks kompleksinis radaras – kaip ir pirmas“, – sakė jis.

A. Apanovičius negalėjo pasakyti, kada radaro padarytos nuotraukos jau bus siunčiamos policijai ir baudžiami vairuotojai, ar tai įvyks jau spalio mėnesį.

„Tikimės, kad rangovas greitu metu pakvies mus į pristatymą ir pristatys šio matuoklio funkcionalumo išpildymo rezultatus. Tada su Savivaldybe tikrinsime, ar radaras atitinka užsibrėžtus reikalavimus“, – pasakojo jis.

Anot A. Apanovičiaus, naujajam radarui įrengti pasirinkta būtent ši vieta, kadangi čia būna daug pažeidimų: „Pastebėjome, kad dėl naujo išvažiavimo – jungties į Lvovo g. nemažai vairuotojų pažeidinėja kelių eismo taisykles, viršija greitį ar įsigudrinta važiuoti A juosta.“

Jis pripažįsta, kad jei radaras pasiteisins, tokių daugiafunkcinių matuoklių Vilniuje atsiras ir daugiau.

Konstitucijos pr. leistinas greitis – 50 km/h.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)