Stovėjimo vietas įrengusios bendrovės „Urbico“ generalinis direktorius Paulius Arštikys sakė, kad šiuo metu specialia mėlyna danga ženklintų automobilių vietų yra įrengta Visų Šventųjų ir Tilto gatvėse bei Geležinkelio ir autobusų stoties automobilių stovėjimo aikštelėje.

„Pagrindinis tokiu būdu ženklintų vietų privalumas – geras matomumas neįgaliesiems ir visuomenės nariams, kurie greitai pastebės neleistinoje vietoje pastatytą ne neįgaliojo asmens automobilį“, - sakė P. Arštikys.

Lietuvos žmonių su negalia sąjungos projektų koordinatorius Jaroslav Vincevič akcentavo, kad nepaisant Kelių eismo taisyklių, reglamentuojančių skiriamojo ženklo „Neįgalusis“ paskirtį bei taikomų nuobaudų, vairuotojams dar labai trūksta sąmoningumo ir supratimo neįgaliųjų atžvilgiu.

„Nesvarbu, kad neįgaliųjų transporto priemonių stovėjimo vieta prie prekybos centro yra laisva, ji yra skirta žmonėms su negalia“, – sakė J. Vincevič.

Todėl Lietuvos žmonių su negalia sąjunga pritaria iniciatyvai ženklinti stovėjimo vietas ryškesne spalva, kad būtų aiškiai matomos tiek vairuotojams, tiek praeiviams, kurie pastebėtų nusižengusį vairuotoją.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės eismo organizavimo skyriaus vyriausiojo specialisto Tomo Kamaičio, „idėja neįgaliesiems skirtas vietas ženklinti mėlynai kilo iš kitų Europos miestų pavyzdžių.

Eksperimento tikslais Vilniuje mėlynu pagrindu buvo paženklintos gatvės dangos dalis, siekiant atkreipti dėmesį tų vairuotojų, kurie neturi teisės statyti automobilį neįgaliųjų vietose. Pagal eismo dalyvių reakciją bei paženklintų vietų naudojimą, manome, kad pasiektas teigiamas rezultatas“.