„Ji gera tuo, kad jai nereikės pirkti jokio lipduko. Dabar dažnai norint mokėti sms žinutėmis, reikia nusipirkti teleoperatoriaus lipduką. Visi teleoperatoriai dalyvauja šiame projekte, žmogus tik turi įsivesti į tą programą savo automobilio numerį. Ir tai yra su „start“ ir „stop“ funkcija. Jūs atvažiavote, pastatėte automobilį parkavimo zonoje, nusistatėte zoną, kurioje esate, ir paleidžiate programą „start“, - pasakojo Vilniaus meras.

Automobilių statymo mokestis, pasak Vilniaus mero, skaičiuosis kas 12 minučių. Užtrukus 15 minučių, teks mokėti už 24 minutes. A. Zuokas sako, kad aplikacija bus patogi tuo, kad taip žmogus per apdairumą nepermokės ir negaus baudos.

„Dažnai vairuotojai susimokėję galvoja – ar jau baigėsi mano buvimo laikas, ar nesibaigė. Kartais atsiranda nepatogumų, vairuotojas galbūt gauna baudą arba permoka, kad nebūtų tokios situacijos. Tai jūs paleidote programą „start“, o kai grįžote į automobilį ir norite išvažiuoti, jūs sustabdote. Tada jūs gaunate apmokėjimą už parkavimą kartu su telefoninių pokalbių sąskaita“, - pasakojo A. Zuokas.

Naudojantis šia aplikacija, pasak Vilniaus mero, bus galima sumokėti ir už kito žmogaus automobilio statymą.

„Ši programa padarys ir teisingesnę ir paprastesnę parkavimo tvarką ir, aišku, žmonės galės taupyti, kad neapmokėtų už tą laiką, kuriuo nesinaudoja“, - kalbėjo A. Zuokas.

Visą laidos „Prie pietų stalo“ įrašą žiūrėkite čia.