„Beveik 80 proc. vilniečių naudojasi viešuoju transportu, tarp jų - septyniems iš dešimties taikomi bilietai su lengvatomis, kurioms valstybė beveik neskiria finansavimo. Dėl to, nukenčia keleiviai, nes jiems negalime pasiūlyti kokybiškų paslaugų už priimtiną kainą. Tikiuosi, prezidentė Dalia Grybauskaitė, įvertinusi viešojo transporto situaciją visoje Lietuvoje, pakeis savo sprendimą, nes šis įstatymas yra svarbus ne tik Vilniaus, bet visos Lietuvos viešajam transportui“, - sako l.e. Vilniaus mero pareigas Jonas Pinskus.

„Beveik visose Europos Sąjungos valstybėse nesusiduriama su tokiomis viešojo transporto problemomis. O šių šalių praktika rodo, kad viešajam transportui turi būti taikomas kitas PVM. Kai tuo tarpu Lietuva yra nustačiusi vieną didžiausią visoje Europoje PVM tarifą. Jeigu šis įstatymas įsigaliotų, Vilniaus viešojo transporto keleiviams, pirmą karą per dvidešimt metų, mes pasiūlytumėme mažesniais viešojo transporto bilietų kainas. Vien 30 dienų terminuotas bilietas butų 10 Lt pigesnis nei buvo iki šiol “, - sako vicemeras Romas Adomavičius.

Primename, kad Seimas pritarė PVM transporto paslaugoms sumažinimui nuo 21 iki 9 proc., tačiau prezidentė grąžino Seimui įstatymo pataisas. Anot šalies vadovės, lengvata šalies biudžetui kainuos 70 mln. Lt – šiuo metu tai būtų per didelė našta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)