Vilniaus oro uosto tinklapyje nurodoma, kad vėluoja 6.35 val. turėjęs prasidėti „Scandinavian Airlines“ skrydis į Kopenhagą.

Pranešama, kad vėluos ir 12 val. turintis pakilti dar vienas „Scandinavian Airlines“ reisas į Danijos sostinę.

Be to, kilti vėluoja „Air Baltic“ 11 val. skrydis į Amsterdamą.

Iš atvykstančių reisų taip pat vėluoja „Scandinavian Airlines“ reisas iš Kopenhagos, turėjęs nusileisti 10.40 val.

Apie 11 val. buvo nurodoma, kad vėliau atskris 13 val. nusileisti turintis „Small Planet Airlines“ lėktuvas iš Antalijos.

Keleiviai laukia nuo 6 val.

„Tai yra aviakompanijos sprendimas, ar jiems skristi, ar neskristi. Tai jeigu yra kažkokios techninės priežastys, tai jau turėtų jie patys komentuoti, kodėl“, – DELFI sakė A. Mažeikytė.

Ji pridūrė, kad vis dar nėra įvykęs rytinis skrydis į Kopenhagą, o jo keleiviai šiuo metu laukia oro uoste.

„Pati aviakompanija vis dar sprendžia, kaip čia bus. Mes turime žinutę iš jų, kad tai yra techninės priežastys“, – sakė oro uosto atstovė.

A. Mažeikytė teigė, kad kiti vėlavimai su „Scandinavian Airlines“ nesusiję.

„Tai yra skirtingos aviakompanijos, skirtingi orlaiviai, skirtingos kryptys. Apie šitą (Antalijos reisą – DELFI) kol kas nežinome kokios yra priežastys vėlavimo. Greičiausiai, jis išvyko vėliau“, – sakė ji.

Atskrenda technikai

„Scandinavian Airlines“ atstovybės Lietuvoje vadovė Rūta Jucienė DELFI sakė, kad šiuo metu laukiama iš Danijos atskrendančių technikų.

„Yra techninė priežastis, dėl ko neišskrido lėktuvas ir dabar laukiame reiso, kuriuo atskris technikai patikrinti lėktuvą“, – apie 6.35 val. skrydį sakė ji.

I. Jucienė patikslino, kad tarp 10.40 val. nusileisti turėjusio skrydžio iš Kopenhagos keleivių yra „Scandinavian Airlines“ technikai, kurie patikrins Vilniuje esantį aviakompanijos lėktuvą.

„Lietuvoje šio tipo lėktuvų („Bombardier CRJ900“ – DELFI) neaptarnauja“, – sakė R. Jucienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)