Pasak T. Vaišvilos, lyginant su sėkmingais 2008-aisiais, vis dar jaučiamas nuosmukis, tačiau augimo tendencijos jau akivaizdžios.

„Didžiausias keleivių skaičiaus kritimas šiemet buvo kovą, kai oro uostas aptarnavo 43 proc. mažiau keleivių nei per tą patį laikotarpį pernai. Tačiau nuo pavasario pabaigos TVOU aptarnautų keleivių skaičius tik didėjo“, - sako oro uosto vadovas.

Šiemet didžiausias šalies oro uostas planuoja iš viso aptarnauti daugiau nei 1,3 mln. keleivių.

„Ateinančiais metais tikimės 25 proc. metinio keleivių srauto augimo“, - tvirtina TVOU vadovas.

Iš Vilniaus reguliariosiomis kryptimis šiuo metu skraido 15 oro bendrovių, kurios keleivius tiesiogiai skraidina 16 maršrutų. Nuo gruodžio vidurio iš Vilniaus bus skrendama dar 4 naujomis kryptimis (į Berlyną, Miuncheną, Paryžių, Tbilisį), nuo kitų metų sausio – dar dviem (į Amsterdamą ir Romą). Iš viso metų pradžioje bus 22 tiesioginiai skrydžiai.

Pernai iš TVOU buvo vykdomi skrydžiai 28 reguliariomis kryptimis. Be dabar vykdomų reguliariųjų skrydžių į didžiausius Europos miestus, pernai buvo galima nuskristi į Simferopolį, Vekšio, Kišiniovą, Diuseldorfą, Salonikus ir Odesą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją